Як розповідають агенти з оренди нерухомості, ціни на оренду квартир в Тернополі в червні 2018 року незначно знизилися в порівнянні з травнем. При цьому орендарський попит спрямований на одно- і двокімнатне житло.

За словами фахівців, квартирами великої площі найчастіше цікавляться квартиронаймачі з дітьми. За статистикою, в Тернополі орендарі воліють знімати житло в новобудовах, тим не менше, багатоквартирні будинки старої споруди вибирають квартиронаймачі з невеликим бюджетом.

За інформацією агентств нерухомості, орендарям подобаються квартири з меблями і сучасною побутовою технікою. Крім цього, квартиронаймачі цікавляться житлом, оснащеним лічильниками енергоресурсів, індивідуальним опаленням і бездротовим інтернетом. Не менше 85% квартиронаймачів вибирають житлові багатоквартирні будинки, що розташовані біля зручної транспортної розв’язки та поряд з об’єктами соціальної та розважальної інфраструктури.

У червні 2018 року більшість потенційних орендарів хочуть проживати в центральній частині міста. Околицею цікавляться квартиронаймачі з обмеженим бюджетом. Експерти стверджують, що орендарі в середньому готові на оренду квартир за ціною від 3000 до 6500 гривень в місяць.

Ціни на оренду квартир в будинках старого житлового фонду

Житло в багатоквартирних будинках старої побудови в Тернополі обираюють орендарі, які хочуть максимально заощадити кошти на оренду. Такі квартиронаймачі віддають перевагу як цегляним, так і панельним житловим об’єктам. Експерти запевняють, що для орендарів при виборі квартири не важливий тип спорудження будинку. Мовляв, якість і склад матеріалів, з яких зведений об’єкт, цікавить виключно тих, хто збирається інвестувати в покупку житла велику грошову суму. Квартиронаймачі при пошуку квартири звертають увагу на стан під’їзду та прибудинкової території. Попитом користуються об’єкти, де на сходових клітинах проведено капітальний або косметичний ремонт.

В середньому 65% орендарів воліють знімати житло без посередників. Ті, хто хочуть купити квартиру, вивчають ціни на нерухомість.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в будинках старого житлового фонду в Тернополі в червні 2018 року:

---0

Для порівняння, зняти однокімнатну квартиру в Івано-Франківську можна в середньому за 3000-3500 грн в багатоквартирних будинках старої забудови на околиці міста.

Ціни на оренду квартир в новобудовах

У червні 2018 року оренда квартир в новобудовах Тернополя залишається затребуваною серед квартиронаймачів. Агент з оренди нерухомості Валентина Бринова розповіла, що первинно орендарі при виборі житла вивчають, наскільки зручна локація вподобаного нового багатоквартирного комплексу.

«Якщо квартиронаймачів влаштовує планування та ремонт квартири, але місце розташування будинку виявляється незручним, скоріш за все, буде відмова від такої пропозиції по оренді», – резюмувала експерт.

Фахівці відзначають, що для 80% орендарів не має значення наявність субсидії на квартиру. Квартиронаймачі можуть цікавитися оформленням державної допомоги на житло тільки при бажанні орендувати об’єкт довгостроково.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в новобудовах Тернополя в червні 2018 року:

---1

У таблицях проілюстровані середні ціни на оренду квартир в Тернополі. Вартість може змінюватися, оскільки залежить від площі, типу планування і наближеності об’єкта до транспортної розв’язки.

Який відсоток орендодавців відмовляє орендарям з тваринами

У Тернополі 90% орендодавців відмовляють в оренді квартир квартиронаймачам з тваринами. У більшості випадків власники не здають житло орендарям з собаками. Експерти наполягають на тому, що відбувається це через побоювання власників за стан і зовнішній вигляд меблів і сучасної побутової техніки, якими обставлена квартира.

Який відсоток власників відмовляє квартиронаймачам з дітьми

95% власників в Тернополі не хочуть здавати житлову нерухомість орендарям з дітьми до семи років. Орендодавці пояснюють свої позицію страхом, що майно може бути зіпсовано в результаті його неналежного використання дитиною дошкільного віку. Таким чином власники намагаються зберегти презентабельний вигляд предметів інтер’єру в квартирі, яка регулярно здається в оренду квартиронаймачам.

Який відсоток орендарів і орендодавців завіряють договір нотаріально

Квартиронаймачі і орендодавці в Тернополі в 95% випадків не завіряють орендний договір нотаріально. Учасники даної угоди зазвичай не хочуть платити податки державі. Якщо Державна фіскальна служба України виявить таке порушення, власник в обов’язковому порядку сплатить штраф в розмірі від 3-х до 8-ми прожиткових мінімумів для працездатних осіб. На думку ріелторів, оформляти угоду офіційно погоджується не більше 5% орендодавців і орендарів.

У середньостроковій перспективі орендарської попит в Тернополі може переорієнтуватися на квартири в новобудовах. Фахівці пояснюють це припущення появою в місті все більшої кількості вигідних варіантів оренди такого житла. Якщо інтерес квартиронаймачів зміниться, ціни на оренду квартир в нових житлових комплексах міста імовірно дещо виростуть, пише Dоmik.ua.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #квартира, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оренда, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: