Тернопіль на шляху автоперегонів в 1925 році

30.06.2018 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Як виявилось в процесі пошуків цікавих фактів про файне місто Тернопіль, у 1925 році через місто пролягала міжнародна траса автомобільних перегонів.

Змагання носили назву – П’ятий Міжнародний Райд Автомобільклубу Польщі. Перегони відбувались в липні 1925 році.

Траса пролягала за маршрутом Варшава – Вільно – Слонім – Тернопіль – Львів – Закопане – Краків – Варшава – Плоцьк – Гданськ – Бидгощ – Познань – Варшава. Протяжність райду становила 3680 кілометрів. Змагання відбувались у сім етапів.

В заїзді брали участь водії із різних європейських країн. Перемогу в райді 1925 року здобув автомобіль Австро-Даймлер, за кермом якого був австрієць Чарльз Беттак.

Особливістю V Райду було те, що під час нього вперше в світі було презентована дві польські автомобільні марки «Ральф-Стетиш», з автосервісу графа Стефана Тишкевича та CWS T-1, автомобіль, створений в Центральних автомобільних майстернях.

В Національному цифровому архіві Польщі нам вдалось розшукати світлини з Автомобільного Райду 1925 року, які були зроблені на трасі Райду, на жаль, точна локація не вказана.

До речі, 6-11 липня 2018 року через територію Тернопільської області пройде Шостий Райд Волинський, який вперше відбувся в 1930 році за маршрутом Луцьк-Львів-Люблін-Луцьк. Мета Райду - це пропаганда автомобілізму, безпеки дорожнього руху, туризм.

В 2018 році, маршрут пролягатиме через: Люблінське воєводство (Польща), Волинську, Рівненську, Житомирську, Вінницьку, Хмельницьку, Тернопільську та Львівську області (Україна). Загальна довжина маршруту сягає понад 1600 км. Більше про Райд Волинський можна дізнатись за посиланням.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: Narodowy Archiwum Cyfrowy.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі