Фото маленької чортківчанки стало переможцем у європейському конкурсі

29.06.2018 13:43   Джерело: chortkiv.online
Опубліковано : Новини Тернопілля

Світлина увійшла у тридцятку кращих серед 600 учасників.

Діти – наше майбутнє. Цю фразу нам доводиться чути дуже часто. Говорячи її, ми покладаємо свої добрі надії на те, що у своїй старості будемо мати гідне життя. Але не завжди ми задумуємося, що це великою мірою залежить від нас сьогоднішніх. Від наших дій і вчинків, від прикладу, який подаємо нашим нащадкам, від нашої мудрої науки, яку вкладаємо у маленькі голівки, від тих моральних і духовних цінностей, які закладаємо в серця і душі наших дітей.

На фото – дівчинка Євангеліна, вихованка закладу дошкільної освіти “Золота рибка” міста Чортків, (Україна).

У закладі дошкільної освіти №1 «Золота рибка» Чорткова малюкам весело та цікаво. Ми організовуємо для дітей цікаве дозвілля, розвиваємо їх творчі здібності. Сьогодні дуже важливо вже з самого малку виховувати у дітях любов до природи, навчати жити в гармонії з довкіллям, вміло користуватися ресурсами Землі, раціонально їх використовувати.

Роботу в дитсадку починаємо з маленьких кроків, які здатні зробити великі зміни. Навчаємо дітей простих правил: «Не сміти, не шуми, не зривай квітку, не ламай іграшку, не псуй книжку, не бери більше, ніж можеш з’їсти, не роби нікому боляче, вимикай світло, закривай кран, нагодуй пташку, сортуй сміття, іди в життя з добром, в новий день з гарним настроєм!»

Цікавою і захоплюючою стала для нас участь у фотоконкурсі #EU4Energy, який проводили  в рамках комунікаційного проекту EU4Energy, що фінансується Європейською Комісією і був організований в рамках Тижня сталого розвитку у червні 2018 року. Тема конкурсу – «Зелена енергія навколо вас». Нам  прийшло запрошення відправити фотографію, яка показує джерела енергії в місцях, де ми живемо. Ініціатива включала підтримку ЄС, направлену на покращення енергозбереження, енергетичну безпеку і зростання енергоефективності в країнах Східного партнерства, де проводять фінансування проектів та програм, що сприяють реформуванню енергетичних ринків і скорочують національну енергетичну залежність.

Майже 600 учасників із Вірменії, Азербайджану, Білорусії, Грузії, Молдови і України надіслали свої фотографії для участі у фотоконкурсі. Журі вибрало короткий список із 40 фотографій, у який потрапила і наша. Після цього було публічне голосування. Переможцем конкурсу став учасник із Грузії, який виграв головний приз – відеодрон. Фотографія нашої вихованки Євангеліни на фоні сонячних батарей увійшла у тридцятку переможців серед країн і в п’ятірку по Україні. Тому ми з нетерпінням чекаємо нагороди.

Природа може давати людям багато енергії, не наносячи шкоди навколишньому середовищу. Зробімо все, що залежить від нас, щоб мати майбутнє у спільному домі, на зеленій планеті Земля. Навчімо цього наших дітей, щоб дихати свіжим повітрям, пити чисту воду, милуватися зеленими узбіччями, і тоді вислів «екологічна катастрофа» назавжди зникне з нашого лексикону.

Раїса Обшарська, член НСЖУ, директор ЗДО №1 «Золота рибка» м. Чортків.

Фото з особистого архіву Раїси Обшарської зі сторінки у Фейсбук.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: chortkiv.online  

Коментарі