В Теребовлянському центральному поштовому відділенні «Укрпошти» погашено унікальну марку «Віадук, с. Плебанівка»

Опубліковано:
28 Червня, 2018

Відповідно наказу Тернопільської дирекції ПАТ «Укрпошта» від 26.06.2018р. за № 518 на виконання тематичного плану випуску художніх поштових марок на 2018 рік, затвердженого редакційно-художньою радою з питань видання поштових марок, маркованих конвертів і карток  в Україні з 27.06.2018р. вводиться в обіг та вважається дійсними для оплати послуг поштового зв’язку в усіх відділеннях поштового зв’язку поштова марка «Віадук, с. Плебанівка» та однойменний поштовий блок у буклеті за програмою «Європа», також вводиться в дію спеціальний поштовий штемпель «Мости України. Перший день. 27.06.2016. Теребовля, 481000, Тернопільська обл..», яким і погасили вказані марка та блок у буклеті.

Представник Теребовлянського центрального поштового відділення «Теребовля-1», де начальником Ольга Заєць, для урочистого першого погашення марки та блоку в буклеті спеціальним штемпелем запросила заступника голови Теребовлянської РДА Володимира Довганя, заступника голови Теребовлянської райради Ольгу Трапову, директора Теребовлянського інформаційного центру Степана Зелінського, тимчасово в.о. директора Тернопільської дирекції публічного акціонерного товариства «Укрпошта» Богдана Ціцького, які й виконали довірену їм справу.

Начальник відділу поштових послуг Тернопільської дирекції ПАТ «Укрпошта» Ніна Герасименко повідомила: «Європейська поштова асоціація PostEurop проводить традиційний конкурс на кращу поштову марку, в ньому бере участь і «Укрпошта». Тема нинішнього року «Мости», всього на конкурсі представлено 57 марок зі всього світу і одна з них «Віадук, с. Плебанівка», що дуже приємно для нас усіх. Тираж цих марок і блоків в Україні – 130 тисяч. На сайті «ПоштЄвроп» розпочато голосування за дану марку і вже від вас залежить чи ми переможемо.  Дякую усім, хто приєднався та підтримав нашу акцію! Пропонуємо придбати марки, блоки, конверти, картмаксимуми з відбитками спеціального поштового штемпеля на пам’ять та для висилання своїм рідним, друзям, знайомим».

До речі сказати: цінність марок і блоків з кожним роком зростатиме.

Що ж зображено на марці та блоці? Там красується один із найкрасивіших мостів-віадуків України в с. Плебанівка, Теребовлянського району, Тернопільської області. 9-ти арочний залізничний міст-віадук побудований ще у 1896 році з натурального місцевого каменю за проектом одного австрійського архітектора, він і сьогодні стоїть, мов новенький та вражає кожного своєю красою та міцністю.

На пошту в Теребовлю прибуло й чимало філателістів з Тернополя та інших районів області. Один з них, Юрій Ковальков, філателіст Тернопільської обласної асоціації філателістів України, розповів: «Україна почала брати участь в програмі «Європа» лише в 1996 році, тоді тема була «Саги і легенди». Цього року, як вам вже відомо, тема проекту «Мости», а наступного буде «Співочі птахи», минулого ж року тема була «Замки». Я сьогодні відправляю проштемпельовані конверти з марками своїм друзям в Івано-Франківську, Вінницьку область, а також на передову солдатам, всього накупив на 800 гр. Так, чистий спец конверт коштує 3,3 гр., а марка 1,5 долара(в залежності від його курсу на день придбання). Інші філателісти затратили інші суми коштів, наприклад, тернополянин Василь Дідух витратив 3 тис.гр. До акції ми клеїли марки та подвійні штрих-коди на конверти, бо висилаємо лише рекомендаційними листами і про їх отримання адресатом нам приходить сповіщення, опісля будемо це все штемпелювати. Приємно усвідомлювати, що нашим подарункам порадуються наші друзі, рідні».

Інший філателіст із Бережан, Олег Поливко, голова міського товариства асоціації філателістів України, розповів про себе: «Своїм захопленням я займаюсь з 1978 року і зібрав чималу колекцію марок, так десь до 30 тис. штук. Ці марки зі всього світу і на сьогодні мені бракує їх напевно ще лише з десяти країн. Крім марок я колекціоную і поштові конверти, навіть зробив їх фотокаталог нещодавно. Сьогодні вишлю дуже цікаву марку з віадуком своїм друзям».

Виступаючі представники влади та «Укрпошти» відмічали особливість марки з віадуком та підкреслювали, що це дуже престижно для області, Теребовлянщини та самого села Плебанівка. Адже марки та конверти з ними розійдуться всім світом й принесуть відомість краю, розвинуть туризм, що в свою чергу наповнить бюджети села, міста.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Віктор Аверкієв

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #марка, #міст, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: