За результатами лабораторних досліджень від 22.06.2018р., які проводять фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України, якість питної води із природніх джерел сіл Острів, Ступки, Товстолуг та Смиківці Тернопільського району за бактеріологічними показниками не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». За санітарно-хімічними показниками питна вода відповідає вимогам ДСанПіНу.

У джерелі, яке знаходиться в Гаях Гречинських Тернопільського району, питна вода за  бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10.

«Показники якості питної води із природніх джерел є нестабільними і залежать від багатьох факторів природнього характеру, найперше – від рівня стояння ґрунтових вод та кількості опадів, які можуть негативно впливати на її якість та спричинити появу гострих кишкових інфекцій та інших інфекційних захворювань», – каже лікар з комунальної гігієни відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень Л. Блажкевич.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аналіз, #вода, #джерело, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: