Чим живуть військові на ротації у Тернополі (Фото)

Опубліковано:
25 Червня, 2018

Солдати 44-ї окремої артилерійської бригади лагодять техніку, займаються спортом, приймають екскурсії, і готуються… на Схід. Кажуть, не почуваються спокійно, доки ворог під порогом. 

Ексклюзивну серію публікацій про  мирне життя військовослужбовців, які дислокуються у Тернопільській військовій частині, розпочинають журналісти 20 хвилин.

null

Фото: 20 хвилин

На територію військового містечка не впускають без дозволу керівництва.Тут не дозволяють фотографувати техніку, ходити куди заманеться. Заходимо на територію лише з дозволу командування у присутності прес-офіцера. Журналістам “20 хвилин” дозволили зазирнути у військове містечко, де на ротації перебувають військовослужбовці 44-ї окремої артилерійської бригади.

null

Фото: 20 хвилин

Перетинаємо поріг КПП і бачимо, що військова частина виглядає досить охайною та доглянутою, перше, що нас вразило –  це масштаби гармат, вони досить великі.

Солдати ремонтують техніку, фарбують її, чистять,кожен доглядає свої бойові машини, щоб підтримувати їх у справному стані. Більшість військовослужбовців за два місяці уже відбули відпустки вдома та знову повернулися до служби.

У повсякденному житті солдати займаються фізичною підготовкою, проходять заняття з вогневої, тактичної і медичної підготовки, словом, підтримують себе у формі.

null

Фото: 20 хвилин

Кожен день у них розписаний по хвилинах, заходів різного спрямування більш ніж достатньо. Час і  дисципліна для військовослужбовців – понад усе. Багато уваги службовці приділяють військово-патріотичному вихованню молоді: організовують екскурсії для школярів та студентів територією військового містечка, знайомлять зі своїми героями та бойовим шляхом бригади з часу її формування. А віднедавна у військових тернопільської артилерійської бригади є своя студія бойової слави, єдина в Збройних силах України, зроблена у стилі АРТ-інсталяції.

– Зараз бригада у повному складі готується до бойового злагодження на одному із загальновійськових полігонів, там особовий склад разом зі штатною технікою відточуватиме навички із вогневої, тактичної підготовки, проведуть заходи з бойової підготовки – розповідає прес-офіцер окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа.

За словами військового, після  відпусток та бригадних і тактичних навчань, солдати знову вирушать на Схід, щоб замінити іншу бригаду, яка там несе чергування.

–  Якщо буде потреба то за першим наказом повернемось на визначені ділянки, щоб захистити державу, – додає Юрій Кульпа

Самі солдати розповіли, що насправді їм не терпиться повернутися на Схід, бо не можуть спокійно перебувати тут, коли там гинуть наші хлопці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військовослужбовці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ротація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: