Вчені сказали, скільки чорниці можна зібрати у волинських лісах

24.06.2018 12:42   Джерело: IA ZIK
Опубліковано : Новини Тернопілля

Без шкоди для майбутнього лісів на Волині, за підрахунками науковців, можна зібрати майже 5 тисяч тонн чорниці.

Про це IA ZIK повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нині у лісі – період достигання чорниці. Перші ягоди найбільш досвідчені ягідники збирали ще два тижні тому. А останніми днями волинські ліси вщент наповнилися збирачами солодкої чорної ягоди.

Загалом на Волині – понад 700 тисяч гектарів лісів. Науковці встановили, що без шкоди для їхнього майбутнього тут можна збирати майже 5 тисяч тонн ягід чорниці.

Останніми роками «чорничні ліси» Волині взагалі створюють конкуренцію деревині. Щороку до бюджету сплачується кілька мільйонів гривень збору за спецвикористання побічних лісових ресурсів.

Рішенням Волинської обласної ради затверджено порядок отримання дозволу на використання рослинних ресурсів місцевого значення в порядку спеціального природокористування та механізм стягнення податків з підприємців, комерційних структур, які збір ягід чи грибів тимчасово зробили своєю постійною роботою. А ОДА через спеціально створену комісію, у якій представлено всі зацікавлені сторони, взяла на себе координацію процесу. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: IA ZIK  

Коментарі