На Тернопільщині є лікарі, які «набрали» по три тисячі пацієнтів

23.06.2018 19:43   Джерело: За Збручем
Опубліковано : Настя Острозька

В області наразі підписано понад 161 тисячу декларацій із сімейними лікарями. Лідирує за кількістю підписаних заяв обласний центр – з сімейними лікарям укладено понад 60 тисяч угод.

Угоди із сімейними лікарям укладають безпосередньо у лікувальних закладах. Нестачі спеціалістів у краї немає, – запевняють в управлінні охорони здоров’я ОДА.

Читайте також

Подружжя тернополян звинувачує лікарів у смерті немовляти
Лікарів почули: до Різдва зарплати, а після – скорочення (Відео)
Львівські лікарі винні у смерті 12-річного тернополянина, – МОЗ

«В області маємо вже лікарів, які набрали до двох тисяч пацієнтів. Реалізація першого кроку медичної реформи у нашому регіоні відбувається на досить хорошому рівні. Сподіваюся, що у червні кількість підписаних декларацій ще набагато зросте. Усі лікувальні заклади області повністю готові до підписання декларацій, люди можуть звертатися до лікарів, яким надають перевагу», – відзначив начальник управління охорони здоров’я ОДА Володимир БоРеформа первинної ланки медичної допомоги профінансована повністю, – наголошує Володимир Богайчук. Повне забезпечення обіцяють лікарям, які погодяться працювати у селах.

«На рахунку управління є 179 мільйонів гривень, які передбачені на будівництво нових медичних закладів і закупівлю медичного обладнання. У планах – будівництво 18-тинових амбулаторій, реконструкція існуючих. Тобто можу стверджувати, що нині коштів достатньо для забезпечення роботи сімейного лікаря. Лікар, підписавши декларацію, відповідає за пацієнта. У пацієнтів також є відповідальність певна. Наприклад, якщо лікар запрошує його на огляд, то він повинен прийти. Нині пацієнти мають право вибору. В нас в області є лікарі, які підписали п’ять декларацій, є такі, які підписали десять декларацій, а дехто з лікарів підписав до двох тисяч декларацій».

Відповідно до медичної реформи, зарплата лікарів залежатиме від кількості пацієнтів, які підписали з ними декларації.

Софія Романська

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: За Збручем  

Коментарі