Молодь на ринку праці Тернопільської області

Опубліковано:
22 Червня, 2018

24 червня 2018 року – всеукраїнський День молоді. Молоді люди – це майбутнє держави! Сьогоднішні учні, студенти, молоді робітники, підприємці та науковці визначатимуть майбутнє нашої держави, усіх сфер економіки та життєдіяльності соціуму.

Служба зайнятості Тернопільщини активно сприяє молодим жителям області у тому, аби вони знайшли себе на ринку праці: свідомо та виважено обрали професію, здобули її, знайшли місця праці.

Протягом січня-травня 2018 року 5,9 тис. безробітних з числа молоді до 35 років (35,8% від загальної кількості безробітних) шукали роботу через службу зайнятості області. З них, 87% вже мали професійний досвід.

Цьогоріч вдалося працевлаштувати 1210 молодих громадян зі статусом безробітного, з них 100 – отримали роботу з компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 11 молодим безробітним відкрити власний бізнес. Про це розповів директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Профорієнтаційними послугами було охоплено 5,7 тис. молодих безробітних та 15 тис. учнів і студентів різних закладів освіти; 280 – за спрямуванням служби зайнятості пройшли професійне навчання на замовлення роботодавців. Майже триста молодих людей було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

На 1 червня 2018 року 2743 безробітних з числа молоді продовжували пошук роботи. Позитивним є той факт, що це на 359 осіб (11,6%) менше, ніж на відповідну дату минулого року. Допомогу по безробіттю отримувала 2131 особа, що на 12,5% менше, ніж на 01.06.2017.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #біржа, #молодь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #професія, #робота, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: