На півдні Борщівського району Тернопільської області знаходиться село Іване-Пусте.

Сьогодні в населеному пункті збереглось кілька давніх пам’яток, а церкви це дерев’яна церква Івана Богослова, яка була збудована в 1763 році та дзвіниця 1775 року.

З історії відомо Іване-Пусте знаходиться давня станція залізничного сполучення, яка була відкрита 120 років тому, а саме в 1898 році. Вона, завершивши південну гілку Тернопіль — Вигнанка — Іване-Пусте.

Якби не буремні події Першої світової війни, то в подальшому планувалося продовжити залізницю через Іване-Пусте. Про це свідчить той факт, що в різних частинах села добре збережені мости. Перший у східній частині села Іване-Пусте, другий — на південь, у напрямку на Мельницю-Подільську, третій — на південний схід від Іване-Пустого в напрямку на Кудринці.

В Іване-Пусте до цього часу існують залишки земляних насипів на схід від села. Як це все виглядало 100 років тому, можемо глянути на ретро світлинах.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело: Österreichisches Staatsarchiv

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #івано-пусте, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: