Мерія Тернополя виділила гроші на зарплати та відпускні тернопільським лікарям

20.06.2018 23:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

На черговій сесії Тернопільської міської ради депутати прийняли низку важливих рішень, зокрема заслухали інформацію про виконання бюджету міста за I квартал 2018 року, а також внесли зміни до бюджету Тернополя на поточний рік. Зокрема, виділили кошти на зарплати та відпускні тернопільським лікарям.

Міський бюджет перевиконано

За звітний період 2018 року бюджет міста по доходах виконано на 101,2%. Відтак, протягом І-го кварталу цього року уже вносилися зміни до бюджету міста, в результаті чого додатково на утримання галузей міста було направлено 42800,6 тис грн за рахунок вільних залишків бюджетних коштів. На поточній сесії цей процес продовжили.

«Проектом рішення була збільшена дохідна частина бюджету на 27 118,1 тис грн. Найбільше коштів з міського бюджету буде спрямовано на видатки у сфері охорони здоров’я – 5320,0 тис грн на виплату заробітної плати медикам. Для галузі освіти виділено 4482,3 тис грн, з них понад 1, 9 млн грн – на забезпечення якісної та доступної освіти в рамках проекту «Нова українська школа» та понад 2 млн грн буде спрямовано на проведення капітального та поточного ремонтів приміщень ЗОШ №21, що віднедавна реорганізована у спеціалізовану комплексну школу мистецтв імені Ігоря Герети. Також понад 2 млн грн додатково направлені на галузь культури, з яких майже 60 тис грн буде витрачено на капітальний ремонт сходів на вул. Миру (парк «Топільче») та понад 1 млн грн – на створення рятувальної служби на водних об’єктах у м. Тернополі і закупівлю необхідного обладнання», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Тернопіль виконує головну бюджетну функцію Києва. Поки що

Особливу увагу міський голова Тернополя закцентував на ситуацію з оплатою праці медичних працівників.

«Сьогодні склалася критична ситуація з оплатою праці медичних працівників. Київ вже черговий рік не фінансує зарплати та відпускні лікарів. Хоча це чітко передбачено законодавством та Бюджетним кодексом України. Однак, мерія Тернополя не може допустити, щоб наші лікарі не отримували зарплати, йшли у відпустку без відпускних. Сьогодні ми знайшли власні резерви. Медичний персонал може спокійно планувати свій відпочинок. Однак, чи довго Тернопіль зможе закривати чи не головну бюджетну функцію Києва, сказати важко», – пояснив ситуацію Сергій Надал.

Також на сесії міської ради додатково виділено майже 3,5 млн грн - для сфери житлово-комунального господарства, а також 313 тис грн – для потреб управління соціального захисту населення. На витрати управління сім’ї, молоді та спорту додатково надійшло 400,0 тис грн, більша частина з яких буде використана на проведення капітального і поточного ремонту в квартирах для дітей-сиріт, а також на омеблювання помешкань.

Окрім того, як додає очільник Тернополя, з бюджету міста у 2018 році будуть виділені кошти на створення системи конфіденційного зв’язку з підключенням ЦНАП до Єдиного державного демографічного реєстру для того, щоб надавати послуги з видачі паспортів.

Рішенням також передбачені і субвенційні кошти у сумі понад 6 млн грн на напрямок освіти, понад 2 млн грн - на придбання житла дітям-сиротам та 945,1 тис грн - для потреб управління соціальної політики, зокрема на виплату грошової компенсації за належне утримання житла учасникам АТО.

За матеріалами ТМР


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі