Тернопільська міська рада та районна рада уклали договір про міжбюджетний трансферт на освітні послуги

Опубліковано:
20 Червня, 2018

Депутати міської ради затвердили договір про міжбюджетний трансферт на 2018 рік між Тернопільською районною радою та Тернопільською міською радою. Відповідно до даного документу районна рада здійснюватиме передачу коштів у вигляді міжбюджетного трансферту міському бюджету Тернополя за отримання дітьми, які зареєстровані у Тернопільському районі, освітніх послуг в тернопільських дошкільних навчальних закладах.

«Хочу зазначити, що раніше такі міжбюджетні трансферти з Тернопільською міською радою уклали Байковецька та Залозецька громади. Враховуючи це, діти із вказаних об’єднаних громад,  а відтепер і  з Тернопільського району, зможуть безкоштовно навчатися у дитячих садочках м. Тернополя, оскільки, відповідно до бюджетного кодексу, оплату за них здійснять їх сільські та районні ради, – пояснює міський голова Сергій Надал. – Загалом дитячі садки  з Тернопільського району відвідує 382 дитини, з них район буде оплачувати за відвідування лише 341-єї дитини, які проживають у тих населених пунктах, де немає дитячих садочків. Тобто Тернопільською районною радою проаналізовано мережу закладів дошкільної освіти району і вилучено зі списку ті населені пункти, у яких діють дошкільні навчальні заклади».

Оплата здійснюватиметься за фактичне відвідування дітьми садочку, відтак, у разі відсутності такої угоди, батьки самостійно сплачують кошти за дні відвідування дитиною закладу дошкільної освіти. Врахувавши звернення батьків та керівників дошкільних закладів, оплата за одержані послуги  у закладах буде проводитися до 10 числа наступного місяця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #договір, #міська рада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: