Посол США Марі Йованович завiтала на Тернопiльщину (Фото)

Опубліковано:
19 Червня, 2018

Сьогодні, під час робочої поїздки на Тернопільщину, посол США Марі Йованович взяла участь у церемонії відкриття Дзеркальної зали Вишнівецького палацу разом з дружиною Президента України Мариною Порошенко та головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною.

Дзеркальну залу та підпірну стінку палацу відреставрували за кошти Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини.

Розпочалася реставрація у 2015 році після розгляду комісією Фонду усіх запропонованих проектів з багатьох країн світу. Вишнівецький палац обрали не лише за професіоналізм пропозиції щодо реставрації, а й видатну історичну цінність унікальної пам’ятки.

Вишнівецький палац є невід’ємною частиною української культури, історії та боротьби за незалежність. Серед багатьох знаменитих відвідувачів палацу були Тарас Шевченко, Гетьман Мазепа, Байда Вишневецький – засновник Запорізької Січі, яка відіграла надзвичайно важливу роль у становленні української незалежної держави і тих базових демократичних цінностей, які є спільними для наших двох країн – України та США.

Додамо, що за роки своєї діяльності з 2001 року Посольський фонд США підтримав близько 900 проектів із більш ніж 125 країн світу. Серед них 14 грантів на суму понад 900 тисяч доларів США було надано Україні.

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #порошенко, #посол, #США, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: