Чому деякі ОТГ не справляються із дорученими їм обов’язками?

Опубліковано:
19 Червня, 2018

Писати проекти і отримувати гроші на них – чи не основне завдання новостворених територіальних громад. Інша справа, що не всі працівники ОТГ з відповідальністю ставляться до цих документів, то ж коштів у результаті не отримують.

Проте як зауважила радниця з фінуправління та місцевих бюджетів Dobre Ангела Бочі, оскільки громади завчасно не знають, скільки грошей в рік можуть отримати, то й не можуть вибудувати стратегію в проектах. Як приклад , пані Ангела розповіла про школу в одній з ОТГ, які відвідала. Зараз в навчальному закладі проводять капітальну заміну вікон, ремонт покрівлі на отримані гроші. Проте в цій школі навчається всього на всього 5 учнів! То ж чи доцільно використовувати так кошти взагалі?

Серед інших проблем, які для дієвішої роботи громад треба змінити на законодавчому рівні: врегулювати співпрацю з Фіскальною службою, адже наразі громади не мають права адмініструвати податкові надходження, також варто ретельніше перевірити закупівельну діяльність ОТГ, а ще провести інвентаризацію комунального майна, з якого громади зможуть отримувати чималі доходи.

«Що стосується самих ОТГ, то їх представники наразі ще як не як розподіляють видатки на освіту, а от у медицині не спішать брати на себе відповідальність», – підсумувала Ангела Бочі.

Також досить важливо громадам у своїй роботі не забувати про відкритість бюджетів, звітність за кожну використану копійку і звичайно ж, залучення самих жителів до формування кошторисів їхніх громад.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: