За період нересту Тернопільський рибоохоронний патруль викрив 172 порушення

Опубліковано:
19 Червня, 2018

Протягом нерестового періоду, який тривав з 1 квітня по 10 червня 2018 року, Тернопільський рибоохоронний патруль провів 125 рейдів. Було викрито та зафіксовано 172 порушення.  

Із них 116 порушень правил рибальства за ч.3 ст.85 КУпАП, 27 грубих порушень правил рибальства (ч.4 ст.85 КУпАП), 1 порушень порядку придбання та збуту водних біоресурсів (ч.1 ст.88-1 КУпАП) та 28 складених актів вилучення безхазяйного майна.

В рамках проведених оперативних заходів було вилучено 293,8 кг водних біоресурсів, 145 од. заборонених знарядь лову та вилучено 8 транспортних засобів. Кількість осіб, що скоїли правопорушення – 144.     

Загальна сума збитків, яку порушники нанесли рибному господарству, становить 51 510 грн.

Зокрема, найгучніші випадки були зафіксовані на водоймі с. Ласківці Теребовлянського району Тернопільської області де державні інспектори спільно із «Спілкою рибалок любителів «Галичина»» було виявлено порушників, які за допомогою восьми сіток та човна виловили більше 87 кг риби, чим нанесли збитків рибному господарству на 11 203 грн.

Читайте також

За три місяці рибоохоронної роботи було виявлено порушення зі збитками в 4 млн грн, – Держрибагентство 
За 3 дні на Тернопільщині 15 людей захворіли на кір

На р. Серет загальнодержавного значення біля с. Голігради Заліщицького району Тернопільської області також спільно із ГО «Галичина» було виявлено троє порушників Правил любительського і спортивного рибальства, які виловлювали водні біоресурси трьома сітками з човна та виловили 37 кг риби. Збитки становлять 13 668 грн.

Та в кінці нерестового періоду на р. Серет біля с. Малашівці Зборівського району зафіксовано двох громадянин, які за допомогою шести сіток займалися незаконною риболовлею з човна. Загальна вага незаконно виловленої риби склала 110 кг. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 15 606 грн.

Тернопільський рибоохоронний патруль вдячний за допомогу та співпрацю у проведенні рибоохоронних рейдів громадським організаціям та працівникам районних відділень поліції.

Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту біоресурсів – прохання оперативно повідомляти на «гарячу» лінію рибоохоронного патруля: (0352) 27-70-34, 0974278595.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #браконьєр, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #патруль, #риба, #статистика, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: