До уваги читачів Новин Тернопільщини набір ретро листівок з видами Тернополя зразка 1986 року. Переглядаючи зображення міста тридцятилітньої давнини розумієш наскільки місто оновилось, порівняно із тодішнім воно виглядає набагато сучасніше і яскравіше. Окрім того буклет містить цікавий текст з описом тогочасного Тернополя. Колекція листівок ймовірно була розрахована на тогочасних туристів. Отож кілька цитат про Тернопіль середини 1980-х років:

«Широкі проспекти. Світлі багатоповерхові будинки. Чудові Палаци культури. Тінисті парки, квітучі сквери, гладінь розкішного чотиристагектарного озера. Просторий, сонячний і затишний – такий сьогодні Тернопіль, адміністративний і культурний центр однойменної області. З попелу і руїн місто відродилося знов. Радянський Тернопіль став містом робітників, учених, студентів. Унікальні машини, верстати, прилади, апарати, зроблені руками тернопільчан, дістали визнання на міжнародних ринках і експортуються у десятки зарубіжних держав. У чотирьох інститутах – медичному, педагогічному, фінансово-економічному, філіалі Львівського політехнічного, в інших освітніх закладах гартується молода зміна.

Місто – колиска першого українського професіонального музично-драматичного теагру «Тернопільські театральні вечори», засновником якого був видатний актор і режисер Лесь Курбас. Тут починав свій славний шлях Мар’ян Крушельницький, блискуче виступала співачка із світовим ім’ям Соломія Крушельницька.

Відомий Тернопіль пам’ятками архітектури. Це і Старий замок (1540-1548), в якому тепер Палац спорту з критим плавальним басейном. Це і домініканський костьол (1749) з двома оригінальними вежами. У ньому знаходиться картинна галерея-відділ Тернопільського краєзнавчого музею.

В єдиному сплаві древнього і сучасного – чарівність, своєрідність і краса міста над тихоплинною річкою Серет».

Ось таким бачили Тернопіль 1986 року тогочасні журналісти, наскільки він змінився з тих часів, судити вам.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: