Лауреат конкурсу «Коронація слова» Наталія Матолінець презентувала нові книги в Тернополі

18.06.2018 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Максим Скасків

14 червня  молода письменниця завітала до книгарні «Є» щоб представити свої нові підліткові фентезі-романи «Гессі» та «Варта у грі».

Презентація відбувалася просто серед книжкових полиць. Таким чином на ній були присутні не лише гості та журналісти, а й випадкові відвідувачі книгарні.

«Гессі» – У затишному світі, що нагадує часи Belle Époque, де люди дбають передусім про мистецькі насолоди, танцювальні вечірки й вишукані манери, живе 15-річна Гестія Амалія. Проте її життя незбагненним чином перетинається з іншим світом – невидимим, але вловлюваним у химерних подіях і яскравих снах. І чим далі, то більше Гессі розуміє: вона має розгадати хитросплетіння цих світів – лише тоді сповна пізнає себе… Дівчина балансує між очікуваннями інших і тим, до чого озивається її серце, але рано чи пізно доведеться обирати. Це історія довгих пошуків і неминучих потрясінь. Історія давніх богів, долі яких вплелися в життя людей. І про те, що закохатися до нестями можна, просто побачивши очі, які до тебе всміхаються. Розповідь про звичайну дівчинку та її незвичайну внутрішню магію.

«Варта у грі» - Темна чаклунка Варта Тарновецька доволі спокійно жила у Львові: працювала у кав’ярні, зустрічалась із друзями та часом потрапляла в сутички зі світляками. Але все змінилось, коли у місті почалася Гра. На кону вирішальної битви темних та світлих — влада у Центральноєвропейському конгломераті на наступне століття. Попри всі намагання, Варті не вдається залишитись осторонь від жорстокого змагання. Попереду в неї мітки, які чекають чародійської крові, історія про демона та про те, що сталося сто років тому… Отож, тепер Варта у Грі.

Розказувала авторка не лише про свої твори а й про стан української підліткової літератури. За її словами, тривалий час підліткової літератури як такої у нас не було. Лише дитяча і доросла. Між ними існувала прірва – не було якогось плавного логічного переходу. Мало хто хотів ризикувати і пробувати новий напрям – це стосувалося не лише авторів, а й видавців. Зараз в Україні нарешті очевидна потреба в книгах для підлітків. І Наталія Маколінець – одна із тих хто заповнює цю нішу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі