Степан Барна: Навколо відзначення подій «Чортківської офензиви» мають об’єднатися всі українці

Опубліковано:
14 Червня, 2018

Цими вихідними у Чорткові відбудеться військово-історичний фестиваль «Чортківська офензива», присвячений 99-ій річниці визначальних подій у червні 1919 року, коли 25 тисяч українських солдатів і офіцерів примусили відступити по всій лінії фронту більш як 100-тисячну польську армію. Фестиваль триватиме три дні з 15 до 17 червня. Приєднатися до дійства та повернутися до історії запрошує голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

За його словами, сьогодні ми відзначаємо 100-річчя Української революції 1917-1921 років. Це був переломний момент в історії нашої державності. Однією з найвизначальніших сторінок історії були події Чортківської офензиви. Коли воїни Української Галицької Армії зробили все для того, щоб повернути віру жителів нашого краю у те, що ми можемо бути вільними та у те, що маємо власну армію. Операція «Чортківська офензива» дала можливість за один місяць героїчно звільнити три області: Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську. «Сьогодні ми повинні пам’ятати про ці події», – наголосив Степан Барна.   

З цією метою разом мають об’єднатися жителі Західної України – Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей. Адже наступ в ході Української революції – визначальний.

«Історія про героїзм Української Галицької Армії  не повинна забуватися. Тож, запрошуємо до міста Чортків і на Чортківщину усіх жителів Тернопільщини та сусідніх областей, всіх українців та наших гостей з-за кордону. Бо наше завдання – не лише пам’ятати, а й берегти й шанувати свою історію та популяризувати її через такі ось заходи. Сподіваюся, що героїзм солдатів УГА буде прикладом для виховання наступних поколінь, а також захисників нашої держави, котрі сьогодні її відстоюють на східних рубежах і зроблять усе для того, щоб перемогти російського окупанта», – підкреслив голова ОДА.

До слова, відбувається фестиваль «Чортківська офензива» за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації, обласної ради та Чортківської міської ради.

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: