У Тернополі на подвір’ї ТНПУ з’явилася скульптура (Фото)

Опубліковано:
13 Червня, 2018

ТНПУ ім.В.Гнатюка – найстаріший та найпотужніший освітньо-науковий осередок Західної України, у сучасності знаний лідируючими позиціями у всіх міжнародних та всеукраїнських рейтингових списках, відомий своїми видатними випускниками – науковцями, педагогами, спортсменами, артистами, активними громадськими діячами. 

Потужна науково-педагогічна та матеріально-технічна база дозволяє готувати найкращих. І що б там не говорили, власне, мудрі й талановиті люди – найбільше багатство та успіх будь-якої установи. Цей беззаперечний факт підтвердили сьогодні студенти спеціальності «Дизайн» факультету мистецтв ТНПУ ім.В.Гнатюка Гаврас Павло та Христина Конь. Молоді люди – автори унікальної скульптурної композиції «Лісова пісня», виконаної за мотивами однойменної драми-феєрії Лесі Українки. Скульптура, урочисто відкрита сьогодні, 12 червня 2018 року, започаткувала мистецьку алею у тернопільському педуніверситеті, адже у талановитих студентів є  багато ідей, натхнення та підтримка навчального закладу, у якому вони навчаються. 

Чому саме «Лісова пісня»?

Автор Павло Гаврас задумався і сказав: «Бо це закоханість, любов, гармонія з природою, це вічне».

Дійсно, наче живі, Мавка і Лукаш закохано дивляться один на одного, манять до себе таємничістю та незвіданістю. Творці зуміли оживити камінь. 

Скільки часу працювали над скульптурою?

Павло Гаврас:  Задум виношували близько року, а фактично робота тривала 4 місяці.

Хто надав матеріали?

Павло Гаврас: Університет повністю забезпечив всім необхідним. Я вдячний за віру у нас. Вдячний за підтримку адміністрації вишу, деканату, кафедрі, нашим науковим керівникам:  заслуженому художнику України, доценту Вільгушинському Р.К. та кандидату мистецтвознавства, доценту Маркович М.Й., а також своїм одногрупникам. 

Що ви можете сказати про роботу над композицією?

Христина Конь:   Інколи було важко, хотілось часом зовсім змінити тему роботи, але я задоволена результатом. Я дякую ТНПУ ім.В.Гнатюка за те зернятко тепла, радості та любові, яке він закладає в наших серцях, і воно, справді, плідно проростає. 

Ректор університету професор Буяк Б.Б. оголосив про відкриття мистецької алеї у ТНПУ ім.В.Гнатюка, подякував студентам за талант,  можливість поринути в казку та за те, що вони «зуміли прокласти стежину у вічне». 

Відтепер тернополяни та гості міста можуть не тільки зустріти Лукаша та Мавку, але й зробити колоритне фото з ними, відпочити від сірих буднів та поринути у світ фантастично-казкового кохання. 

null
null

Надія Раківська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #скульптура, #студенти, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: