Як Деревляний через підставну фірму загарбує землю під Тернополем

Опубліковано:
13 Червня, 2018

Голова обласного осередку «Батьківщини» Василь Деревляний за роки у тернопільській політиці вибудував собі імідж противника продажу землі сільськогосподарського призначення. Принаймні, нагадати про це він не забуває  на офіційних майданчиках партії. Однак, як це часто буває з українськими політиками, слова Деревляного розходяться з ділом.

Нещодавно нам стало відомо, що лютий борець з приватизацією землі провернув цікаву «схему» із земельною ділянкою на кілька мільйонів.

Так, фермерське господарство Деревляного «АРТУС», зареєстроване на підставну особу І. М.Семенчука, за безцінь забрало господарський двір у Гаях-Гречинських, що прямісінько біля Тернополя. Йдеться про аж 2,8 гектарів землі сільськогосподарського призначення. Нічого тепер дивуватися, що Деревляний проти приватизації – так ділянку довелося б купувати за ринковою ціною! Втім, головного «батьківщинівця» області зовсім не цікавило вирощування на вищезгаданій ділянці бурячків. Егеж,Василь Деревляний вміє вичавлювати вигоду з усього, чого торкається!

null

 

null

Щойно прибравши до рук ласий шматочок чорнозему, Василь Тимофійович зажадав змінити цільове призначення гектарів. Схема, яка принесе політику мільйони прибутку, проста – на вчорашньому городі треба звести котеджне містечко. Уявіть лише перспективи: ціле котеджне містечко, до якого з Тернополя подати рукою… Це ж яку ціну можна буде за квадратний метр встановити!

Для реалізації геніальної бізнес-схеми Деревляного потрібно було по-перше, гарантувати приєднання села до потрібної громади (у даному випадку Байковецької, чийого голову Василь Тимофійович вже залякав), а по-друге, забезпечити зміни до генерального плану Гаїв-Гречинських. На останній сесії Тернопільської облради Василь Деревляний вміло використав посаду заступника голови і «протиснув» затвердження Перспективного плану об’єднання громад, згідно якого Гаї-Гречинські стають частиною Байковецької ОТГ. При цьому він «забув» врахувати бажання половини жителів Гаїв-Гречинських доєднатися до Тернополя, де вони працюють і де вчаться їхні діти.

Тепер до здійснення мрії Василя Тимофійовича один крок. Як інформує система Прозорро, вже є переможець тендеру на виготовлення Генерального плану Гаїв-Гречинських.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #артус, #василь деревляний, #земля, #котеджі, #містечко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: