«Іванкову сопілочку» переглянули понад дві тисячі маленьких тернополян

Опубліковано:
9 Червня, 2018

Казки і діти! Що може бути добрішим і гуманнішим. Казка – як літературний жанр, уже від самого початку несе в собі особливі повчальні і пізнавальні моменти, без яких неможливо уявити наше життя.

Музична казка «Іванкова сопілочка» (автор заслужений працівник культури України Алла Бінцаровська) зібрала повний аншлаг у Тернопільському академічному обласному драмтеатрі ім. Т. Шевченка.

Головні ролі виконували актори-аматори Тернопільського національного економічного університету, який славиться своїми творчими колективами не лише в Україні: Іринка Шевченко, Денис Оленич, Тетяна Шарган, Павло Тютюнник, Наталія Цар, Борис Салабчук, Тетяна Гриник, Роксолана Залізняк, Мирослава Бурик, Марія Заверуха, Дмитро Худик, Надійка та Софійка Стельмахи, Дем’ян та Світланка Сорочинські. Гармонійно доповнювали казковий сюжет пісенні та танцювальні колективи цього ж вишу: гурти «Кралечки», «Краплинки», «Галичанка», учасники студії «ТАНГо денс компані».

За сюжетом матінка послала Іванка з Яринкою на ярмарок. Там зла шаманка Злорада надурила Іванка – хитрістю заволоділа його чарівною сопілочкою. А з нею відібрала у людей любов до рідного краю, – коротко знайомить із сюжетом  авторка казки заступник начальника відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ Алла Бінцаровська . – Іванко і Яринка вирушають на пошуки сопілочки. Всемудра Доброслава показує їм шлях. Як виявилося, шаманка Злорада тримає сопілку в темниці під сімома замками. Відчинити її може той, хто має сім золотих ключів. Ключі ті незвичайні: кожен з них відкриває таємницю сили нашого народу.

Як у будь-якій казці, на дітей чекають непрості випробування. Однак Мавка та Берегині рідної мови, родина Пані Вишивальниці, браві Козаки – всі вони допомагають віднайти сім золотих ключів, що відкривають сім таємниць сили

українського народу: краса рідного краю, батьківська мова, міцна родина, барвиста вишиванка, козацький дух, вірна дружба та щира пісня!

До слова. Вистава пройшла в рамках проекту «Ректор ТНЕУ – дітям!». Її переглянули понад дві тисячі маленьких тернополян з родин партнерів ТНЕУ,  воїнів АТО та соціальних категорій.

null

 

null

 

null

 

null

 

null
 
 
Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вистава, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: