У кафедральному соборі Святих Костянтина та Єлени в Тернополі зустріли храмове свято

Опубліковано:
8 Червня, 2018

Православна Церква вшановує пам’ять царя Костянтина та його матері, блаженної цариці Єлени – легендарних святих IV віку. Саме на їхню честь у Тернополі зводиться величний кафедральний собор в давньовізантійському стилі. 

Днями біля мурів майбутнього собору відбулось храмове свято. На богослужінні були присутні перші особи міста – міський голова Тернополя Сергій Надал, представники депутатського корпусу різних рівнів, ректори та представники місцевих ВУЗів, творча інтелігенція, численні парафіяни та паломники.

– На запрошення Високопреосвященнійшого архієпископа Нестора розділив радість молитви до святих рівноапостольних Костянтина та Єлени та спільної молитви за мир і створення в Україні єдиної помісної православної церкви. Третього червня Православна Церква вшановує їх пам’ять і саме на їхню честь у Тернополі зводиться величний собор, головний храм Тернопільської єпархії православної церкви Київського патріархату, – розповів очільник міста Сергій Надал.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Надал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #празник, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: