Тернопільські меценати розвивають культурну дипломатію в Україні

Опубліковано:
7 Червня, 2018

6 червня 2018 року відбувся Четвертий форум культурної дипломатії України, який був присвячений Європейському року культурної спадщини. У цьому заході взяли участь Міністр закордонних справ Павло Клімкін, Міністр культури України Євген Нищук, директор Дипломатичної академії України Сергій Корсунський, виконавчий віце-президент Європа Ностра Гі Клаусс, Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні Люк Якобс. Головною думкою форуму став вислів, що «важливо вибудовувати процеси, які спрямовані на формування України як держави, а не просто майданчика для співпраці». Організаторами заходу стали благодійна організація «Українське фулбрайтівське коло» та Міністерство закордонних справ України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». У цьому заході також взяв участь віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура разом зі своєю командою. Тернопільський меценат і підприємець упродовж кількох років успішно розвиває напрямок культурної дипломатії.

null

Цьогорічний форум мав дві мети: відзначити Європейський рік культурної спадщини в Україні та презентувати трирічну стратегію нової державної інституції – Українського інституту, – яка відповідатиме за втілення проектів культурної дипломатії.

null

 

null

 

null

Під час заходу працювало три подіумні дискусії, зокрема «Сучасні виклики та українська дипломатія: як зробити  культуру дієвою відповіддю на них?» (спікери: Ганна Гопко – голова комітету Верховної Ради у закордонних справах; Олександр Сушко – виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження»; Оксана Забужко – письменниця; Пітер Дікінсон – редактор журналу Business Ukraine), «Від нових інституцій до нової якості культурної дипломатії?» (спікери: Володимир Шейко – генеральний директор Українського інституту; Юлія Федів – виконавчий директор Українського культурного фонду керівник Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа»; Меттью Ардан – заступник директора Французького інституту в Україні; Беате Кьолер – директор Інститут Гьоте в Україні; Анатолій Соловей – начальник управління публічної дипломатії МЗС України), «Збереження культурної спадщини як завдання держави та її громадян» (Наталія Заболотна – директор Фонду гуманітарного розвитку України; Дмитро Піркл – меценат та дослідник індустріальної спадщини Донбасу; Ольга Сагайдак – співзасновниця благодійного фонду «Мистецькі надра», керівник соціокультурного форуму «ГаліціяКульт» та «ДонКульт»; Олена Терещенко – громадська діячка, голова правління Фундації спадщини Терещенків; Наталія Мусієнко – голова правління благодійної організації «Українське фулбрайтівське коло»).

null

 

null

 

null

Вітальним словом форум відкрив форум начальник Управління публічної дипломатії Міністерства закордонних справ України Анатолій Соловей.

null

Потрібно сказати, що команда Тараса Володимировича упродовж кількох років системно та послідовно підходить до розвитку культурної дипломатії України, впроваджуючи такі проекти, як «Під Зорею Пінзеля», етно-галерея «Спадок». Почесним гостям форуму тернополяни презентували друге видання альбому «Таїна Пінзеля».

null

З приводу проекту «Під зорею Пінзеля», то нещодавно він був презентований під час Днів Пінзеля у Бучачі. Загалом координаторами проекту – Тарасом Демкурою та Івоною Лобан – проведено близько 20 зустрічей-презентацій, зокрема у Лісабоні (Португалія), на Сході України, під час міжнародних та всеукраїнських форумів і конференцій у напрямку культурна дипломатія, тематичні фотосесії в Годовицькому монастирі, а також ознайомлення з мистецьким альбомом «Таїна Пінзеля» відомих політичних, громадських та релігійних діячів України та Європи, реалізовані тематичні мініпроекти, пов’язані з популяризацією творчості Іоанна Георга Пінзеля. Стрімкий розвиток проекту підтриманий МЗС України, Міністерством культури України, місцевими органами влади, а також громадськими інституціями та небайдужими в Україні та за кордоном.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пінзель, #тернопіль, #тернопільські новини, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: