Лікуємося по-новому з 1 липня: що необхідно знати українцям

Супрун розповіла, що зміниться.

07.06.2018 06:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

З першого липня співпрацю з Національною службою здоров'я України почнуть більше сотні медичних установ. Цю інформацію повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"149 медустанов первинки в 22 областях України починають роботу з НСЗУ! Це установи першої хвилі — тих міст, районів і громад, які добре підготувалися до змін", — заявила чиновниця.

Відомо, що договори між обраними установами та НСЗУ були укладені до 5 червня. Вже з початку липня вони будуть фінансуватися за новою схемою. Ці установи першими отримають гроші за кількість прийнятих пацієнтів. 8 мільйонів українців обслуговуються у таких медичних установах, пише "Политека".

"На 149 закладів, з якими сьогодні укладені договори на друге півріччя буде виділено близько 1,5 млрд грн. Інші заклади охорони здоров'я, як і раніше, будуть надалі фінансуватись через механізм субвенції", - зазначила Супрун.

Відомо, що в першу хвилю потрапили всі київські медустанови, кількох обласних центрів (Вінниця, Полтава і Черкаси) і великих міст (Кривий Ріг і Кременчук).

На сайті служби протягом п'яти днів буде опублікований список медустанов, які вже уклали договір з НСЗУ.

"З 1 липня вони почнуть працювати за новими правилами. Вперше сімейні лікарі, терапевти і педіатри мають чіткий перелік послуг, які вони повинні надавати, а держава буде оплачувати ці послуги згідно з встановленим тарифом і коригувальним коефіцієнтом", - додала чиновниця.

 

В кінці липня почнеться друга хвиля підписання договорів з медичними установами первинної ланки.

"Для того, щоб підписати договір з НСЗУ і отримувати фінансування за новою моделлю, медустанови повинні стати комунальними некомерційними підприємствами, підключитися до електронної системи охорони здоров'я і підписувати декларації пацієнтів про вибір лікаря первинної медичної допомоги. До кінця року договори повинні підписати всі заклади первинки", - підсумувала Супрун.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі