Тернополяни візьмуть участь у Четвертому форумі культурної дипломатії України

Опубліковано:
6 Червня, 2018

6 червня 2018 року відбудеться Четвертий форум культурної дипломатії України, який присвячений Європейському року культурної спадщини. У цьому заході участь візьмуть Міністр закордонних справ Павло Клімкін, Міністр культури України Євген Нищук, директор Дипломатичної академії України Сергій Корсунський, виконавчий віце-президент Європа Ностра Гі Клаусс.

Під час форуму відбудеться три панельні дискусії на теми «Сучасні виклики української дипломатії – як зробити культуру дієвою відповіддю на них», «Від нових інституцій до нової якості культурної дипломатії?», «Збереження культурної спадщини: завдання держави та її громадян».

У цьому презентабельному заході візьму участь представники Тернопільщини , а саме віце-президент Міжнародної торгової палати Тарас Демкура та його команда, які упродовж кількох років системно та послідовно підходить до розвитку культурної дипломатії України, впроваджуючи такі проекти, як «Під Зорею Пінзеля», етно-галерея «Спадок».

null

«Нещодавно отримав запрошення від оргкомітету на IV Форум культурної дипломатії України, проведення якого є спільною ініціативою Міністерства закордонних справ України, благодійної організації «Українське фулбрайтівське коло» та Міжнародного фонду «Відродження». Він присвячений Європейському року культурної спадщини та є платформою громадського обговорення стратегії розвитку нових державних інституцій –Українського культурного фонду та Українського інституту, а також державної політики в царині збереження, розвитку та міжнародної презентації культурної спадщини України.

Учасники форуму напрацюють рекомендації для нашого уряду, неурядового сектора та інших суб’єктів щодо шляхів покращення культурної дипломатії України та виведення її на новий рівень ефективності і стратегічного планування», – зазначив Тарас Володимирович.

null

Потрібно сказати, що команда Тараса Володимировича упродовж кількох років системно та послідовно підходить до розвитку культурної дипломатії Украіни, впроваджуючи такі проекти, як «Під Зорею Пінзеля», етно-галерея «Спадок».

null

З приводу проекту «Під зорею Пінзеля», то нещодавно він був презентований під час Днів Пінзеля у Бучачі. Загалом координаторами проекту – Тарасом Демкурою та Івоною Лобан – проведено близько 20 зустрічей-презентацій, зокрема у Лісабоні (Португалія), на Сході України, під час міжнародних та всеукраїнських форумів і конференцій у напрямку культурна дипломатія, тематичні фотосесії в Годовицькому монастирі, а також ознайомлення з мистецьким альбомом «Таїна Пінзеля» відомих політичних, громадських та релігійних діячів України та Європи, реалізовані тематичні мініпроекти, пов’язані з популяризацією творчості Іоанна Георга Пінзеля. Стрімкий розвиток проекту підтриманий МЗС України, Міністерством культури України, місцевими органами влади, а також громадськими інституціями та небайдужими в Україні та за кордоном.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пінзель, #спадок, #тернопіль, #тернопільські новини, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: