Кременець 1926 року очима художника

02.06.2018 14:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Сьогодні читачів Новин Тернопільщини хочемо познайомити з полотнами відомого художника, який в 1926 році намалював дві прекрасні картини із панорамами Кременця. Це було не випадково, адже місто Кременець вже не одне століття приваблює художників, фотографів та митців своєю красою та гармонією поєднання природи та архітектури. Волинські Афіни є справжньою родзинкою Тернопільщини.

В 1926 році відомий художник Ервін Ельстер вирішив зробити два яскраві полотна з міста Кременця. На обному він зобразив вулицю, а на другому легендарний будинок «Близнюки».

Читайте також

Кременецькі «Близнюки» на старих світлинах
В травні виповниться 580 років відколи Кременцю надали Магдебурзьке право
Кременець на листівках до 1917 року

З біографії художника відомо, що народився він 8 травня 1887 року в селі Коршів поблизу сучасного міста Івано-Франківськ. Освіту здобував в Академії образотворчих мистецтв в Кракові. Перед початком Першої світової війни поїхав до Парижу, удосконалювати свою майстерність художній академії Гранд-Шомьєр (фр. Académie de la Grande Chaumière).

З 1919 до 1954 року проживав в місті Познань, проте часто подорожував і малював міста, які йому сподобались своєю архітектурою, одним із таких був Кременець, який закохав митця з першого погляду.

В його творах домінував напрям популярного в міжвоєнний період колоризму. Окрім Кременця, в доробку автора багато малюнків з тернопільського Бучача та регіону Поділля.

Помер художник в 1977 році в місті Гданськ, на півночі Польщі.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

Джерело фото: http://www.desa.art.pl

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі