На «Наукових пікніках» тернополяни власноруч проводили експерименти  (Фоторепортаж)

Опубліковано:
27 Травня, 2018

40 міні-лабораторій просто неба представили учасники 6-их Наукових Пікніків, які відбулися у Тернополі. Провели захід на Театральному майдані. Винаходи та досліди представили майже 400 викладачів та вихованців тернопільських шкіл, вишів, станції юних техніків, а також представники приватних установ та «Центру науки Тернополя». Відвідувачам найперше демонстрували досліди з вдою, адже тема цьогорічних Наукових Пікніків – «вода», наприклад, показували як можна очистити воду. Також демонстрували  робототехніку, показували як вивержуються вулкани, як працюють дрони, як можна світлову енергію перетворити в електричну, за яким принципом запускають ракети, робили міні-світлофори та інше. Усі охочі мали можливість самотужки спробувати провести будь-який дослід та переконатися, що це легко.

«Я робила світлофор. За допомогою дротиків та кольорових малесеньких лампочок вийшов світлофор, у якому по черзі перемикалися світла і це мені дуже сподобалося», – розповідає 7-річна відвідувачка наукових пікніків Оленка Стрілецька.

Тривали Наукові Пікніки з 13.00 год. до 17.00 год . Організували захід Міністерство молоді і спорту України спільно з «Центром Науки Тернополя».

«Ми проводимо Наукові Пікніки для того, щоб показати, особливо нашій молоді, що наука – це модно і цікаво, що насправді це не дуже складно, і якщо захотіти – то можна легко провести певний експеримент чи дослід, або створити якусь річ. Сподіваємося, що на Наукових Пікніках чимало дітей і молоді чимось зацікавилися і в майбутньому вони стануть дослідниками,  науковцями а може і винахідниками», – розповідає ініціатор проведення Наукових Пікніків Христина Білінська.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #наукові пікніки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: