На Тернопільщині за сприяння центрів зайнятості вдалося працевлаштувати 716 колишніх воїнів

27.05.2018 14:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У місцевих центрах зайнятості Тернопільщини з початку 2018-го було зареєстровано 448 безробітних демобілізованих учасників АТО, з них 24 - мали інвалідність. Найбільше колишніх воїнів звернулося до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості – 94 особи, Чортківського – 39, Бережанського – 39, Гусятинського районних центрів зайнятості – 36.

«Ці люди, які пережили жахіття війни, потребують особливої нашої уваги та підтримки, – сказав директор ОЦЗ Василь Олещук. – У співбесіді з кожним з них ми враховуємо ряд соціальних, емоційних, психологічних аспектів; кожному добираємо відповідну програму сприяння зайнятості з індивідуальним набором заходів і послуг. Усім їм надаються консультації з метою сприяння у працевлаштуванні, започаткування власного бізнесу, залучення до тимчасової зайнятості, щодо можливостей професійного навчання чи перенавчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття».

У 2018 році було працевлаштовано 66 колишніх воїнів, з них 3 - за умови компенсацій роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 2 отримали допомогу по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. 12 демобілізованих учасники АТО пройшли профнавчання. Після закінчення навчання 7 безробітних цієї категорії працевлаштовано. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 5 осіб.

Загалом, починаючи з 2015 року по 01 травня 2018-го за сприяння центрів зайнятості області вдалося працевлаштувати 716 колишніх воїнів.

За станом на 01.05.2018 для 247 демобілізованих учасників АТО продовжується пошук підходящої роботи.

Пресова служба Тернопільського обласного центру зайнятості


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі