На Тернопільщині є центр, де допомагають позбутися залежності

Опубліковано:
27 Травня, 2018

«Наркоманом я став в той момент, коли відчув, що все, приплив, коли зрозумів, що без конкретної суміші я жити не можу, не можу нормально стати, подумати чи що-небудь зробити» – розповідає харків’янин Андрій. Вперше він спробував наркотики у 90-ті роки. Цікавість переросла уже у залежність тривалістю в двадцять років. Наркоманом чоловік себе не вважав ніколи, оскільки був переконаний, що наркозалежні люди це ті, які приймають заборонені речовини внутрішньовенно. А колотися для нього завжди було табу.

У 33 роки, після того, як змішавши різні наркотичні засоби, з передозуванням потрапив у реанімацію. Почалися різні реабілітаційні центри. Та вартувало вийти за їх межі, як Андрій зривався і все починалося з нуля. Не допомогли побороти залежність одруження та народження доньки. Зараз харків’янин протягом семи місяців проходить лікування у реабілітаційному центрі на Тернопільщині. Тут лікуютсья як чоловіки, так і жінки, залежні від наркотиків, алкоголю чи ігроманії, люди різних вікових груп та соціального статусу, українці і жителі сусідніх держав. Наймолодшому пацієнту було 17 років, а найстаршому наркоману – 63.

Молодь не розуміє, що інколи банальна конопля тягне за собою виникнення потреби вживання сильніших наркотиків, алкоголю. Виникають проблеми з батьками, поліцією, соціумом, а як захиститися – люди часто не знають. У нарко – та алкозалежних притупленні відчуття і вони не розуміють, що роблять боляче і собі, і оточуючим. У центрі їх вчать, як поводитись під час стресів. Починати з нуля тим, хто тривалий час був у залежності, непросто. Наркоманія і алкоголізм – це схожі хвороби, які починаються з голови, – кажуть фахівці.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #залежність, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #позбавлення, #тернопіль, #тернопільські новини, #центр
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: