Деякі заклади Тернополя можуть закрити

Опубліковано:
27 Травня, 2018

Кілька закладів можуть закрити через недотримання пожежної безпеки.

Що виявили рятувальники

726 закладів вже перевірили тернопільські рятувальники на стан протипожежної безпеки. Всього мають перевірити 1778 об’єктів – шкіл, садочків, лікарень торгових та розважальних комплексів.

Нагадаємо, розпорядження про перевірки затвердив Кабмін 28 березня після подій у Кемерово, де під час пожежі у торговому центрі, за офіційними даними, загинули 64 людини, з яких чимало дітей.

Після пожежі в Кемерові у Тернополі перевірять усі торговельні центри – У Тернопільській області перевіркам підлягають 1778 об’єктів, – повідомила речник начальника управління держслужби з надзвичайних ситуацій в області  Ірина Крупа. – Це 484 об’єктів торгівельних підприємств, культурно-видовищних та дозвіллєвих закладів, 77 лікувальних закладів та 1217 шкіл і дитячих садків. Для проведення перевірок задіяні 53 наших працівників.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто  736 керівників закладів та відповідальних посадових осіб.

За не виконання порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та/або здоров’ю людей, згідно зі ст. 67, 68 та 70 Кодексу цивільного захисту України, підготовлено та направлено 9 звернень до адміністративного суду для застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення до повного усунення порушень роботи дев’яти об’єктів.

Торговельні центри, багатофункціональні будинки, культурно-видовищні заклади

Під час перевірок вищезазначених об’єктів виявлено 4193 порушень, з них 2066 порушень не усунуто протягом попередніх років: 153 об’єкти не обладнанні системою протипожежного захисту, 5 будівель потребує заміни системи електропостачання.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 217 керівників об’єктів і відповідальних посадових осіб та 166 будівель необхідно обладнати первинними засобами пожежогасіння.

Дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади

Під час перевірок виявлено 6137 порушень, з яких 2628 порушень не усунуто протягом попередніх років: у 444 закладах відсутні автоматичні системи протипожежного захисту, 8 будівель потребують ремонту систем електропостачання та 356 будівель необхідно обладнати первинними засобами пожежогасіння.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами підпорядкованих підрозділів територіального органу ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 459 керівників даних закладів.

Заклади охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням

Під час перевірок виявлено 639 порушень, з яких 274 порушення не усунуто протягом попередніх років: у 29 закладах відсутні автоматичні системи протипожежного захисту, 2 будівлі  потребують ремонту системи електропостачання та 16 будівель необхідно обладнати первинними засобами пожежогасіння.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами підпорядкованих підрозділів територіального органу ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 32 керівників та відповідальних за пожежну безпеку посадових осіб даних закладів.

Довідка

Станом на 23 травня 2018 року проведено позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки у 726 закладах, з них: у 451 загальноосвітніх навчальних закладах; 31 закладів охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням, 244 торгівельних підприємствах (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищних та дозвіллєвих закладах.

Перелік об’єктів, за результатами перевірок яких направлено позовні заяви до адмінсудів щодо застосування запобіжних заходів

  1. ТЦ «Орнава» ПП “Продекспорт”
  2. ТЦ «Рай Центр» ПП “Продекспорт”
  3. ТРЦ «Марципан»  ПП “Продекспорт”
  4. Нічний клуб «Allure» ФОП Цупер Б.М.
  5. Кінотеатр «Каменяр» Збаразької районної комунальної кіновідеомережі  
  6. Лановецька комунальна центральна районна лікарня  
  7. Матвіївський навчально-виховний комплекс “Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад”
  8. торгово-розважальний центр «Сellar» ФО-П Стефінів Т.С (Бережани)
  9. “Монастириська дитяча музична школа”.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #заклади, #клуби, #недотримання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пожежна безпека, #тернопіль, #тернопільські новини, #торгові центри
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: