Закарпатські єпископи від УАПЦ, УПЦ КП та УПЦ МП, за участі Президента України, спільно освятили новий Бескидський тунель

Опубліковано:
26 Травня, 2018

24 травня 2018 року, у Воловецькому районі на залізничному перегоні «Бескид – Скотарське» за участі Президента України Петра Порошенка відбулося урочисте відкриття новозбудованого двоколійного Бескидського залізничного тунелю.

На запрошення Адміністрації Президента України  правлячі архіпастирі ряду закарпатських єпархій, що представляють три гілки Православної Церкви в Україні, Преосвященнійший Віктор (Бедь), єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Карпатською єпархією Української Автокефальної Православної Церкви, Преосвященнійший Варсонофій (Руднік), єпископ Ужгородський і Закарпатський, керуючий Закарпатською єпархією Української Православної Церкви Київського патріархату та Високопреосвященнійший Феодор (Мамасуєв), архієпископ Мукачівський і Ужгородський, керуючий Мукачівською єпархією Української Православної Церкви Московського патріархату у співслужінні представників духовенства очолюваних ними єпархії відслужили спільний чин освячення та освятили новозбудований двохколійний Бескидський залізничний тунель і встановлену на західному порталі тунелю, із закарпатського боку, ікону-статуетку на честь святої великомучениці Варвари, покровительки гірників та будівників тунелів.

Фото: keuapc.org

У ході урочистостей Петро Порошенко поспілкувався з владиками, залізничникам та будівельниками даного тунелю, після чого відкрив пам’ятну дошку про найбільший за останні десятиліття інфраструктурний транспортний проект України.

У своєму вітальному слові та благословенні владика Віктор побажав Петру Порошенку Божої допомоги у виконанні ним в повному обсязі повноважень глави держави на благо і в інтересах боголюбивого українського народу, Держави України та єдиної Помісної Української Автокефальної Православної Церкви.

Фото: keuapc.org

В ході змістовної та дружнього спілкування архіпастирів з Президентом України Петром Порошенком було обговорено актуальні питання визнання та надання Автокефалії Помісній Українській Православній Церкві Константинопольським патріархатом.

Відтак Глава держави разом із делегацією відбув потягом до східного порталу тунелю на Львівщині для продовження урочистостей з відкриття Бескидського залізничного тунелю.

Фото: keuapc.org

Фото: keuapc.org

Фото: keuapc.org

Фото: keuapc.org

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бескидський тунель, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освята, #Президент, #священники, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: