На київських пляжах виявили страшну інфекцію

23.05.2018 19:53   Джерело: Новини України
Опубліковано : Новини Тернопілля

На столичних пляжах з кожним роком стає все небезпечніше купатися, і якщо раніше головною проблемою було те, що їх не чистять (брудний пісок, гори сміття і битого скла), то тепер на островах відпочинку оселилися ще й інфекції, - повідомлять Новини України.

Так, фахівці провели перевірку на 13 київських пляжах. Чудно, але з цього числа тільки 6 можна назвати відносно безпечними, тобто такими, де можна засмагати і купатися, не ризикуючи загриміти в лікарню незабаром. Решта 7 можуть похвалитися хіба що підвищеним вмістом лактозопозитивної кишкової палички. Про це розповів в.о. директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак.

"7 і 10 травня фахівці відібрали проби води з озер, біля яких в цьому році планується відкрити 13 пляжів до початку купального сезону. З них в п'яти зразках лактопозитивна кишкова паличка значно перевищує допустимі норми. Це вода біля зон рекреації" Тельбін "," Вербне "," Веселка "," Пуща-Водиця "та" Чорторий ", - розповів він.

Також на пляжах "Веселка" і "Галерний" в воді знайшли перевищений вміст забруднюючих речовин БПК-5 (біохімічне споживання кисню).

Тільки шість пляжів пройшли перевірку на відповідність санітарним нормам: "Золотий", "Передмістна слобідка", "Центральний", "Молодіжний", "Дитячий" і "Венеція".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Новини України  

Коментарі