У Тернополі вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Опубліковано:
21 Травня, 2018

У Тернополі провели меморіальні заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років.

Мітинг-реквієм відбувся біля історико-меморіального музею політичних в’язнів та репресованих. Представники громадськості, духовенства, місцевої влади, військовослужбовці та пересічні тернополяни хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців за незалежність України, жертв тоталітарного режиму.

– Дуже важливо пам’ятати і детально знати історію нашої країни. Масові політичні репресії 1937-1938 років – це жахливий злочин тоталітарного режиму, масштаби якого досі вивчають науковці. Мільйони українців загинули за те, що прагнули мати незалежну державу. Наш обов’язок – належно вшановувати пам’ять всіх, хто віддав життя за волю України. Відродивши національну пам’ять, ми зможемо відстояти нашу державу в умовах сучасних викликів, захистити її від ворога», – зазначає керівник секретаріату Тернопільської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Володимир Дзудзило.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #голокост, #квіти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #солідарність, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: