«Подорожуємо країнами Балтії» – виставку презентували у тернопільській дитячій бібліотеці

Опубліковано:
19 Травня, 2018

З нагоди Дня Європи, у тернопільській центральній дитячій бібліотеці (вул. Миру) відбулась низка інформаційно-пізнавальних заходів, приурочених цій події. У світлицю бібліотеки завітали школярики з найближчої до книгозбірні школи.

Приводом для виникнення  цього свята стало підписання Декларації Робертом Шуманом  далекого від нас 9 травня 1950 року. Європейські лідери того часу прийшли до спільного висновку про те, що співробітництво і загальні зусилля є найкращим способом забезпечення миру, стабільності і процвітання в Європі. Це були початки зародження майбутнього утворення Європейського Союзу. В основі заснування ЄС – принцип верховенства закону й демократії. Про це учням розповіла Неля Атаманчук – головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області. Пані Неля детально ознайомила присутніх з історією створення Європейського Союзу. Діти переглянули навчально-пізнавальний відео ролик. Модератор заходу Надія Качуровська презентувала тематичну виставку фотосвітлин «Подорожуємо країнами Балтії» тернопільської письменниці і журналістки Валентини Семеняк. Авторка фото вернісажу розповіла захоплюючі історії про свої мандрівки до Латвії (Рига, Коціне, Лімбажі) та Литви (Вільнюс, Клайпеда, Паланга). Поділилась враженнями про культуру і традиції цих країн. На виставці представлено 23 світлини великого формату. Кожна світлина – це окрема й неповторна історія про зупинену мить, яка сьогодні вже є світлим спомином і уособлює проминальне і швидкоплинне минуле.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Дарина Колосок

Фото з архіву бібліотеки

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #виставка, #дні європи, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: