Лідер Радикальної партії добився ухвалення законопроекту про заборону пальмової олії у харчових продуктах

Опубліковано:
19 Травня, 2018

Лідер Радикальної партії добився ухвалення свого законопроекту про заборону пальмової олії у харчових продуктах, зокрема, у молочних. Документ підтримали 233 голосами в першому читанні. Недобросовісним виробникам загрожує великий штраф. Ляшко вже назвав це рішення історичним, зазначивши, що після прийняття документа в цілому українці стануть здоровішими і корова повернеться в село.

В результаті тривалої боротьби парламент, нарешті, погодився з аргументами Олега Ляшка і його команди про те, що пальмова олія шкодить здоров’ю українців і гальмує розвиток тваринництва. Дешевий замінник, який викликає рак і серцево-судинні захворювання, робить неконкурентним натуральне молоко. Селяни не можуть здавати його за рентабельною ціною, тому тримати корову в селі стає невигідно.

Худобу вирізають, смак домашнього молока українці поступово забувають. Якщо так піде й далі, діти скоро бачитимуть корів тільки на сторінках підручника з природознавства і в музеях, обурюється народний обранець. Зборона ж пальмової олії, за його словами, дозволить зберегти здоров’я українців і відновити національну економіку.

«Торік в Україну завезли більше 200 тонн пальмової олії, нею розбавляють молочні продукти, додають в кондитерські вироби, в результаті українцям продають неякісну продукцію. Потім люди працюють на лікарню і аптеку. Заборона пальмової олії – це робочі місця для українських селян, доходи для сільських сімей, можливість годувати своїх дітей, розвиток національного виробництва і вітчизняної економіки. І ключове – це збереження життя і здоров’я українців. Не можна заради надприбутків труїти людей імпортною бодягою», – переконаний лідер Радикальної партії.

Політик вкотре наголосив, що без села не буде України і закликав владу вжити низку заходів для відродження аграрної галузі. Зокрема, ввести дотації на корів і сільгосптехніку, дати дешеві кредити фермерам, встановити справедливу закупівельну ціну на молоко і відмовитися від штучних заборон на продаж домашніх молочних і м’ясних продуктів.

«Треба створювати робочі місця в селі, відкривати, а не закривати школи і лікарні, дбати про майбутнє українських дітей, добробут і здоров’я української нації. Тільки тоді Україна буде сильною, незалежною і самодостатньою. Нас будуть поважати в світі, коли ми будемо піклуватися про своїх громадян. Досить бомжувати – треба самим заробляти», – закликав Ляшко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Ляшко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олія, #продукти, #радикальна партія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: