Тернопільські військові комісари прокоментували викрадення призовника для служби в армії

Опубліковано:
20 Травня, 2018

На Тернопільщині розгорівся скандал із працівниками військкомату, – пише ZIK.

В Інтернеті з’явилося відео, на якому видно, як чоловіки силою заштовхують призовника у машину. За словами очевидців, поліції, яку викликали люди, невідомі назвалися працівниками військкомату.

Інцидент трапився у Зборові. Відео розмістив у соцмережі Fаcebook правозахисник Володимир Шевченко.

«По суті відео: це не кадр з кримінального фільму і не затримання відомого злочинця – це призов в армію України у Зборові! Тривала ця спроба викрадення до 10 хвилин, аж поки люди не викликали поліцію. Результат: в хлопця пошкоджена рука (він після операції і розійшлись шви), поліція відмовилась реєструвати заяву від потерпілого і немає направлення на СМЕ. Розкажіть мені ще хтось про підвищення довіри до влади!», – написав Володимир Шевченко.

За інформацією місцевих ЗМІ, потерпілий – 21-річний мешканець Кального Зборівського району.

Хлопець начебто чекав на транспорт на зупинці, щоб їхати додому. У цей час поруч зупинилося авто, і троє невідомих чоловіків у цивільному намагалися заштовхати його в салон. За словами рідних, хлопцеві заламували руки, і коли він почав кричати від болю, очевидці й викликали поліцію.

У Тернопільському обласному військкоматі повідомили, що розпочали службове розслідування.

«У соціальних мережах поширене відео, де нібито фігурують представники військового комісаріату одного з районів Тернопільщини. Якщо буде підтверджено факт причетності представників райвійськкомату до вчинення правопорушення, то ці особи понесуть відповідальність згідно з українським законодавством і статутами Збройних сил України», – йдеться у повідомленні.

Принагідно у військкоматі нагадали призовникам області, що ті хлопці, яким надійшла повістка, «зобов’язані прибути у військкомат у терміни, зазначені у повістці, а у випадку її відсутності повинні з’явитися до призовної дільниці».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #викрадення, #військомат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #призовник, #скандал, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: