20 травня на Тернопільщині відбудеться «Фестиваль Сім’ї»

Опубліковано:
18 Травня, 2018

20 травня у смт.Підволочиськ відбудеться фестиваль сімейних цінностей.

Організатори заходу: християнська спільнота селища, за підтримки громадської організації «Всі разом»;

Мета заходу – популяризація і ствердження національних сімейних цінностей українського суспільства, як основного предмету духовно-культурної спадщини, ідентичності і самобутності народу України, реалізація якого забезпечує державний суверенітет та цілісність (ст.ст.  8, 10 Закону «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», ст.ст.1, 3, 6 Закон «Про національну безпеку»).

За переконаннями організаторів заходу, теперішня українська криза безпосередньо пов’язана з низьким рівнем етнічної свідомості в сфері вікових сімейних цінностей і нівелювання значення національного інституту сім’ї.  За даними різних міжнародних досліджень основні глобальні світові  проблеми, зокрема України, пов’язані:  

  • з кризою інституту сім’ї і сімейних цінностей : більше 2/3 сімей розлучаються, близька 70% дітей виховується в неповних сім’ях;

далі наслідок:

  • падіння моральних цінностей (деградація) суспільства;
  • падіння рівня освіти – невігластво;
  • корупція;
  • наркоманія, сирітство і інші антисоціальні явища.

Завдання заходу – на фоні світової глобалізації та поступової підміни природних сімейних цінностей (під видом захисту прав людини, через унормування та популяризацію інших девіантних не традиційних форм шлюбних відносин), привернути увагу всього суспільства та європейської спільноти, що основні вікові підвалини здорової сім’ї, гуртуються виключно на добровільному союзі чоловіка і жінки та є найкращим і єдиним фундаментом для розвитку і побудови держави, суспільства і повноцінного становлення кожної особистості (ст.ст.11, 51 Конституції України, ст.3-5, 21 Сімейного Кодексу України, 16 Загальної декларації прав людини, ст.23  Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, ст.12 Конвенції про захист правил людини і основоположних свобод).

Форма заходу – захід проводиться у формі святкової ходи від міської Автостанції до міського парку, де відбудуться культурно-розважальні, спортивні та просвітницькі просімейні заходи, конкурси для сімей та дітей.

Даний захід став традиційним, він відзначається високим рівнем організації та сприйняттям у культурному і морально-духовному житті селища. Це сімейне свято є  частиною всеукраїнського заходу, який в травні-червні цього року проводиться майже у всіх обласних центрах, багатьох містах і селищах України, в т.ч. в м.Києві – 09.06.2018р.-10.06.2018р.

Час проведення заходу – хода почнеться в 14.30 год. з міської Автостанції, з зупинкою на міському майдані. Закінчення ходи і початок свята міський парк 16.00.    

Участь в заході – беруть жителі міста, представники церков християнських конфесій селища (євангельські (протестантські)), учні студенти, молодь. Участь в заході відкрита для всіх бажаючих, ласкаво просимо!

Декларація заходу – основним і фундаментальним предметом самобутності, ідентичності, духовно-культурної спадщини і суспільної моралі кожного регіону й всієї України є духовно здорова сім’я – побудована на віковій біблійній моделі шлюбу, як вільній згоді чоловіка і жінки за фізіологічним походженням, які вірні один одному, в любові і повазі народжують та виховують дітей.

Український народ претендує лише на авторитетне і повноправне членство в Європейській спільноті (ст.2 Закону України «Про основні засади внутрішньої і зовнішньої політики»), виключно зі збереженням своєї національної ідентичності, свідомості, духовно-культурної спадщини і суспільної моралі.  Щаслива родина – міцна Україна!      

Захід буде закінчено підписанням колективного звернення до центральних органів державної влади щодо вжиття належних заходів захисту і популяризації інституту сім’ї та сімейних  цінностей в Україні!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підволочиськ, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: