У Тернополі День Європи відзначатимуть три дні – фестивалем вуличної музики та концертами

Опубліковано:
17 Травня, 2018

У Тернополі з нагоди Дня Європи відбудеться фестиваль вуличної музики, концерти та конкурс дитячих малюнків.

Як повідомили IA ZIK у прес-службі Тернопільської ОДА, святкування триватиме з 18 до 20 травня.

«День Європи – це свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року. Відзначення цього дня в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а й за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації», – каже заступник начальника управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу ОДА Наталія Зарицька.

Розпочнеться святкування з урочистої церемонії підняття прапора Європейського Союзу за участю керівництва області, військовослужбовців, студентства та державних службовців 18 травня о 9:00 біля входу в обласну раду й ОДА.

Впродовж наступних двох днів передбачено святкові концертні програми.

Так, 19 травня на Театральному майдані міста відбудуться «Дні Литовської культури», мистецьке свято «Europe Day», концерт «Євромандри» за участю муніципального духового колективу «Оркестра Волі», конкурс дитячих малюнків «Європа очима дітей». Зокрема, о 19:00 розпочнеться концерт «День Європи».

Також протягом святкування в Тернопільській області перебуватимуть офіційні делегації Литви, Польщі, Чехії та інших іноземних держав.

Впродовж 19-20 травня на вул. Г. Сагайдачного в Тернополі проходитиме фестиваль вуличної музики та концерт «Світові хіти» за участю муніципального Галицького камерного оркестру.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дні європи, #концерт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: