У Тернополі в музичній школі №1 імені Барвінського проходить унікальна акція

Опубліковано:
17 Травня, 2018

У музичній школі №1 імені Барвінського проходить унікальна природоохоронно-мистецька акція, повідомляють у фейсбуці в групі Ternopil sympho.

“Майже непомітно проходить унікальна природоохоронно-мистецька акція у музичній школі №1 імені Барвінського у Тернополі. Вже другий тиждень поспіль колектив та учні закладу, випускники котрого грають ти викладають у відомих музичних академіях та концертних залах України та поза її межами, працюють без електроенергії. Або, як кажуть мовою рок-музикантів, “unplugged”, тобто “неувімкнено”. Саме в такий спосіб музиканти намагаються показати, що вони все таки уміють грати без допомоги електроніки, зокрема на відомій телепередачі із Англії “MTV Unplugged”.
Швидше за все, особисто продюсер цієї передачі зініціював таку нелегку до здійснення акцію, аби привернути увагу світу і врятувати хоча б цю школу від змовників-забудовників. Адже вона була заснована за Польщі (що само по собі було майже подвигом з боку нашого славетного земляка Барвінського), пережила першу навалу радянських більшовиків 1939 року, потім німецьку націонал-соціалістичну окупацію, потім радянську соціалістичну аж до 1991 року… А чи витримає вона сучасну Україну? Хочеться вірити, що так!
Хоча дні зараз довгі, густа забудова центральної частини міста не дає сонячному світлу повноцінно проникати у всі закуточки старовинного будинку і аж тут видно прогалини у володінні мистецтвом імпровізації, коли нотів не видно. Виживуть найсильніші! Навіть є нова легенда… Вчора, під час грози, коли сильно стемніло, симфонічний оркестр школи зіграв першу частину відомої п’ятої симфонії без нотів, не бачачи диригента, під натхненням грому так потужно, що електромережі, за рекомендацією мінкульту, вирішили вимикати світло в інших місцях теж. Зокрема, світла не буде протягом кількох репетицій та концертів у філармонії та драмтеатрі. Яких саме? Це буде сюрпризом для пошановувачів мистецтва.” – йдеться у пості.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #акція, #без світла, #музична школа, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа імені Барвінського
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: