Аграрна Тернопільщина: Баранячий горох «заселяється» на лани

Опубліковано:
17 Травня, 2018

За даними Товариства  виробників і бобових України виробництво нуту в 2017 році збільшилося на 43 відсотка. А  під цю культуру  в 2018 році  планують  виділити близько 30 тисяч гектарів. Крім» баранячого гороху» як малі сільгосппідприємства, фермерські господарства і навіть агрохолдинги та агрокомпанії вирощують нішеві культури сорго, тритікале, озиме жито, горох, сочевицю, овес тощо. Це зумовлено підвищеним попитом на ці зерно цих культур на внутрішньому та зовнішньому ринку України, Європи та Азії.

Першопрохідцем вирощування нуту, як у свій час сої став досвідчений фермер- новатори Іван та Надія Мричко з Баворова. У цьому році СПП «Мричко» маючи вже певний досвід вирощування «баранячого гороху», посіяли    на  площі аж 170 гектарів. Їх приклад  підтримали фермери- сусіди Василь Скочеляс, Антон Баворовський, директор ПП «Агрофірма «Медобори» Володимир Крупніцький,  приватне підприємство «Дари ланів» с. Магдаліївка Підволочиського району.

Ярослав Бачинський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #горох, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #нут, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: