Група з трьох українських альпіністів підкорила Еверест

Опубліковано:
16 Травня, 2018

14 травня група з трьох українських альпіністів піднялась на гору Еверест. Про це повідомила українська альпіністка і спортсменка Яна Ростем, передає HROMADSKE.

За її словами, сходження на вершину гори відбулося о 09.10 по непальському часу (06.35 за Києвом).

Підйом здійснили:  львів’янин Роман Городечний, дніпрянин Дмитро Семеренко та лідер групи — Тарас Поздній. Після підкорення Евересту українці планують схлдження на вершину Лхоцзе, що поряд з Еверестом.

Якщо керівнику групи Тарасу Позднію це вдасться – він стане 87 людиною у світі, яка здійснила траверс на Еверест та Лхоцзе, та першим українцем, якому це вдалось.

Водночас Городечний та Семеренко стали першими львів’янином та дніпрянином, які підкорили найвищу вершину світу. Усі троє альпіністів є учасниками туристського клубу “Кулуар”.

Станом на травень 2018 року 24 українських альпініста здійснили 27 успішних сходжень на Еверест. 18 раз українці піднімалися за маршрутом з північного боку і 4 рази за маршрутом з південного боку.

Першими українським альпіністами на вершині Евересту були: Бершов Сергій і Туркевич Михайло — вони здійснили сходження у травні 1982 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #альпиніст, #гора, #єверест
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: