Історії про історії шестикласники почули у тернопільській URBAN-бібліотеці

Опубліковано:
15 Травня, 2018

Здається, тільки вчора розпростерла свої «обійми» для читачів сучасна креативна URBAN-бібліотека на вулиці Карпенка,14. Було це минулого року під час сьомого Бібліофесту, який проходив під інтригуючим гаслом «Бібліотечний тренд файного міста». До того часу приміщення було в неналежному стані. Такого штибу бібліотеки є у Львові. Їхнє завдання пропонувати новий цікавий культурний «продукт». Це може бути нова оригінальна послуга, ідея, проект. Головне, «захопити і розчинити» читача настільки, щоб він хоч на якусь мить забув, що за вікном урбанізоване технократичне середовище. З іншого боку – досліджувати цікаві місця у рідному місті, налагоджувати нові зв’язки. Одним словом, роботи вистачає.

Літературний фреш зі смаком читання, лабіринти періодики, детектив-дегустація – все це можна тут замовити. Тепла, затишна атмосфера налаштовує на внутрішній спокій і гармонію. Звідси не хочеться йти, щось тут є особливе. Оригінальні полиці з книгами нікого не залишають байдужими, аби тільки був час для вдумливого читання. Тут відбуваються цікаві зустрічі із цікавими людьми. Бібліотечний тиждень розпочався  понеділковою зустріччю із тернопільською журналісткою і письменницею Валентиною Семеняк. Шестикласники тернопільської ЗОШ№7, які завітали до новітньої книгозбірні, з цікавістю провели  урок-спілкування із пані Валентиною, яка написала низку різножанрових книг (дитячі оповідання, казки, роман, публіцистика). І яким було здивування письменниці, коли з’ясувалось, що майже всі учні прочитали раніше і мають у своїй домашній книгозбірні її книгу «Хто загубив усмішку?». Розмовляли на різні теми, відштовхуючись від авторських книжок. Кожна книжка, –  каже письменниця, – після свого народження продовжує жити своїм життям. У кожної з них з’являються свої несподівані історії. Власне, через це я написала історії про історії. Однак біля мене продовжують траплятися все нові й нові непередбачені ситуації із щасливим кінцем. Валентина Семеняк розповіла майже детективну історію про написання повісті «Запитай у свого Янгола», яка ще в 2010 році була присвячена дівчинці із Луганська Ангеліні. «Бурмотійко і Даринка», «Баба Сяба»  –  це щойно видані книги у тернопільському видавництві «Джура», які авторка презентуватиме на цьогорічному Міжнародному травнево-червневому фестивалі «Книжковий Арсенал» у Києві. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Дарина Колосок

Фото із сайту бібліотеки

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: