Вітро- геліо- станція запрацює на Тернопільщині уже з наступного місяця (Фото)

Опубліковано:
14 Травня, 2018

В Україні відновився інтерес до «чистої» енергетики. Хоча в загальному енергобалансі країни відновлювальна енергетика все ще займає мізерну частку. Втім, Тернопільщина на власному прикладі доводить, що вітрогенератори — крок у майбутнє, повідомляє сайт Тернополяни.

Так, на Бережанщині невдовзі запустять в експлуатацію нову вітро- геліо- станцію. Зокрема, до її встановлення вже приступили у селі

Читайте також

В Тернополі поліцейські оштрафували нетверезого дебошира

Павлів, шо на території Курянівської сільської ради.

За прогнозами аналітиків, в найближчі роки вітроенергетика в Україні буде розвиватися швидше, порівняно з іншими галузями відновлюваної енергетики, а загальна потужність вітропарків перевищить потужність сонячних станцій в 10 разів. Це обумовлено тим фактом, що вітроустановки займають меншу площу і коштують дешевше.

— З представниками підрядної організації, яка виконує роботи на замовлення ТзОВ «Біоенергопродукт» під час останньої зустрічі керівники району обговорили терміни проведення монтажних робіт та очікувані строки введення в експлуатацію першої черги потужностей, — інформують в Бережанській РДА.

Таким чином, вже у червні цього року планується встановити 2 вітрогенератори. Всього тут заплановано 8 вітрогенераторів.

За словами експертів у галузі відновлювальної енергетики, вітроелектростанції існують у всьому світі. Вони ідеально підходять для потреб країн, що розвиваються, з їхніми потребами у швидкому введенні в експлуатацію нових потужностей. Вони можуть бути введені в дію і підключені до енергомережі за більш короткий термін, і з меншими витратами, в порівнянні з введенням великих електростанцій, котрим необхідна складна інфраструктура з виробництва та передачі електроенергії. Тому, країни, що розвиваються, мають великий інтерес до вітроенергетичного ринку.

Фото: Тернополяни

Фото: Тернополяни

Фото: Тернополяни

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #в червні, #Вітро- геліо- станція, #запрацює, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: