У Тернополі на сходах «білого дому» 350 депутатів встановили «вишиванковий» рекорд (Фото)

14.05.2018 17:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

350 депутатів різних рівнів – від Верховної ради до сільських рад, депутатів з Тернопільщини, Київщини, Черкащини, Львівщини – сьогодні зібралися у Тернополі у вишиванках на Х Всеукраїнському фестивалі національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки», - пишуть Тернополяни.

Відтак був встановлений рекорд України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» у категорії «масові заходи».

«Сьогоднішній рекорд показав, що депутати об’єднуються навколо українських символів, серед яких – вишиванка, - на цьому наголосив голова обласної ради Віктор Овчарук, отримуючи  підтвердження зареєстрованого рекорду з рук керівника національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової. -Це рекорд не тільки заради рекорду – він має набагато глибший зміст. Ми довели,  що депутати від різних політичних сил об’єднуються навколо наших прадавніх українських символів, серед яких – вишиванка. Ми продемонстрували національно-політичне згуртування, бо  в усіх нас одна мета та мрія – єдина та неподільна Україна».

Активну участь взяли і депутати Тернопільської обласної ради, міської ради, селищних та сільських рад Тернопільщини, а також і народні обранці від нашого краю.

На фестивалі був також за презентований міжнародний вишитий рушник єднання «Цвіт вишиванки». Його довжина складає 12 метрів. На них мають з’явитися вишивки з традиційними орнаментами усіх областей України та Криму, а також вишиття з 25-ти країн, де компактно проживають українці. За словами голови оргкомітету фестивалю Євгена Філя, на сьогодні на рушнику представлені традиційні вишивки з Тернопільщини та Івано-Франківщини. Вишили його і українці Канади, Польщі і Німеччини.  Естафету урочисто перейняла Черкащина – рушник було вручено майстрині із Канева. Згодом він помандрує іншими регіонами України та іншими державами.

Віктор Овчарук подякував ініціаторам фестивалю за організацію, а також усім митцям, які бережуть, вдосконалюють, пропагують мистецтво вишивки, даючи можливість цю красу побачити та відчути кожному.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі