У Тернополі тисячі націоналістів вийшли на марш «За українське майбутнє без олігархів»

Опубліковано:
13 Травня, 2018

Основна мета заходу ‒ домогтись ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень. Тисячі тернополян велелюдним ходом пройшли центральними вулицями обласного центру від площі Героїв Євромайдану до Театрального майдану, де відбулося загальноміське народне віче.

Разом із містянами участь у заході взяли Голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок, політв’язень Юрій Сиротюк, народний депутат України Михайло Головко, міський голова Тернополя Сергій Надал.

“Олігархи, уособлюючи собою зрощення державної влади, криміналу і великих грошей, монополізували країну. Нація, громадянске суспільство зобов’язані усунути вплив олігархів на українську владу, на українську економіку. Маємо спільно розпочати знищення олігархії як класу”, ‒ наголосив Олег Тягнибок.

З метою унеможливлення подальшого збереження існуючої системи, за словами лідера “Свободи” Олега Тягнибока, націоналісти спільно напрацювали й зареєстрували в парламенті пакет антиолігархічних проектів законів. Насамперед йдеться про законопроекти щодо деофшоризації економіки, ліквідації приватних монополій та ухвалення нового Податкового кодексу, який передбачатиме запровадження прогресивної шкали оподаткування “малий бізнес ‒ малі податки, великий бізнес ‒ великі податки”. Окрім того, мова про законодавчі ініціативи щодо заборони приватизації стратегічних підприємств, деолігархізації енергетики, забезпечення справедливого формування тарифів та інші.

Націоналісти ініціювали збір підписів у парламенті з метою невідкладного розгляду відповідних законопроектів. Одночасно уже 67 місцевих рад по всій країні ухвалили на своїх сесіях спеціальні звернення з вимогою затвердження парламентом зазначених законопроектів.

«Ми всі повинні чітко розуміти і докласти максимум зусиль у боротьбі проти кланового олігархату – причини зубожіння кожного українця. Кожен із нас повинен бути господарем на своїй Богом даній землі, жити багато, заможно у сучасній європейській державі!», – наголосив міський голова Тернополя  свободівець Сергій Надал.

Велелюдна акція націоналістів завершилася зачитанням вимог маршу, і зокрема:

– від Верховної Ради України ‒ негайно внести на розгляд та ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень.

– від Кабінету Міністрів України ‒ висловити чітку позицію щодо Антиолігархічного пакету докорінних перетворень, публічно його підтримати та звернутися до парламенту щодо негайного розгляду цих ключових ініціатив.

– від Президента України Петра Порошенка ‒ підтвердити справами свої неодноразові публічні обіцянки щодо деолігархізації та зобов’язати фракцію “Блок Петра Порошенка” й коаліцію у Верховній Раді негайно внести на розгляд парламенту Антиолігархічний пакет докорінних перетворень і проголосувати за нього.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #марш, #націоналісти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Свобода, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: