14-15 травня до Дня матері та Міжнародного дня сім’ї в Тернополі відбудуться покази та обговорення документального фільму В’ячеслава Бігуна «Серце мами Гонгадзе» за участі творчої групи фільму.

«Серце мами Гонгадзе» – унікальна прижиттєва кіносповідь Лесі Гонгадзе про велику українську любов. Жінка, яку не почули, відверто розповідає про найбільш інтимні та надихаючі моменти свого життя. Глядачі дізнаються про Георгія Гонгадзе з вуст мами, навідають його бабцю, родину, дорогі їхнім серцям місця, зафільмовані в Україні, Грузії, Естонії та Франції. Стрічка підсилена оригінальною музикою композитора Володимира Гронського, піснями Святослава Вакарчука, Володимира Самайди та Тамари Гвердцителі.

Покази фільму відбудуться в кількох вищих навчальних закладах міста, а повна прем’єрна версія з обговоренням демонструватиметься 15 травня з 19:00 в «СІНЕМА-СІТІ» (ТРЦ «Подоляни»). Освітні покази пройдуть безоплатно, а кінотеатральні – 50/50% з ініціативи кінотеатру (половина квитків поширюється благодійно як запрошення).

Фільм відзначено 5 нагородами і численними номінаціями (селекціями) на кінофестивалях, зокрема й на «український Оскар» («Золоту Дзигу») Фільм удостоєно відзнак за «Найкращий документальний фільм», «Найкращий образ у кадрі» (двічі), «Найкращий звук» та «Найкраще регіональне кіно» на Міжнародних кінофестивалях «Світло», «Громадський проектор» та Міжнародному фестивалі історичного кіно. Проведено більше 30 допрем’єрних, спеціальних і фестивальних показів, зокрема в Парижі, впродовж останніх 2 років.

Фільм входить до топ-10 найпопулярніших українських фільмів серед 1 700 стрічок за версією найбільшої в сіті міжнародної кіно-бази IMdB (найбільшої в світі кінобази). Має високий глядацький рейтинг.

Фільм уже демонструвався у Тернополі під час «Кінохвилі», зокрема в бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля» в грудні 2017 року, і його тепло прийняли глядачі.

Трейлер і нецензуровані матеріали фільму: https://bit.ly/2lSE9Of

Афіша, кадри фільму: http://www.imdb.com/title/tt3746274/mediaindex

Рецензії та преса: http://www.imdb.com/title/tt3746274/externalreviews

ФБ-сторінка фільму: https://www.facebook.com/MamaGongadze

ФБ-сторінка показів: https://www.facebook.com/pg/MamaGongadze/events/

Файл трейлеру фільму оригінальної якості (для ТБ): https://fex.net/617983276423

Режисер стрічки В’ячеслав Бігун ― український кінематографіст і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Навчався і працював у провідних університетах і наукових установах (Сорбонна, Гейдельберг, Львівський ун-т, Ін-т держави і права НАН України та ін.), юристом ― в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва (дипломований кінорежисер). Автор більше 500 публікацій та близько 20 фільмів, які на весну 2018 р. близько 40 разів нагороджено на українських і зарубіжних кінофестивалях. Неодноразово відзначався за популяризацію українського кіно.

Фільмографія в Міжнародній кінобазі: http://imdb.to/2hnc8xE

Фільми у відк. доступі: https://www.youtube.com/c/SlavikBihun77

Запросіть маму, сім’ю в кіно!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гонгадзе, #кіно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: