Власникам тварин у Тернополі можуть загрожувати штрафи

11.05.2018 16:48   Джерело: УПП в Тернопільській області
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У теплу пору все більше містян відпочивають у парках і скверах. Ці місця вже давно облюбували й власники собак. Однак не всі дотримуються правил вигулу собак. За словами патрульних, найпоширеніше порушення — це вигул собак без намордника. Нагадуємо, що згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушенння правил тримання собак і котів передбачене покарання.

null

Тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У випадку жорстокого поводження з тваринами громадян чекає вже кримінальна відповідальність згідно ст. 299 ККУ і караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: УПП в Тернопільській області  

Коментарі