Проект «Під зорею Пінзеля» успішно презентували на Сході України

Опубліковано:
10 Травня, 2018

Шість років тому Європа вперше відкрила для себе геніальність Іоанна-Георга Пінзеля. Саме тоді відбулася тріумфальна презентація першого альбому «Таїна Пінзеля» та документального фільму про українського Мікеланджело. Минулого року друге видання альбому успішно було представлено під час Форуму видавців, але уже в форматі проекту «Під зорею Пінзеля».

6-7 травня 2018 року культурно-мистецький проект «Під зорею Пінзеля», співорганізаторами якого є меценати Тарас та Ірина Демкури і дизайнер Івона Лобан, за підтримки департаменту з питань культури, національностей і релігії Львівської облдержадміністрації завітав до міст Рубіжне і Сєверодонецьк Луганської області.

null

 

null

Потрібно зазначити, що цей проект дуже тепло приймали на Сході України. Чималу симпатію та зацікавленість викликали у відвідувачів  презентація від Тараса Демкури другого видання ілюстрованого альбому «Таїна Пінзеля», у якому представлені найцікавіші доробки митця, виставкова авторська колекція одягу «прет-а-порте» Арт-студії Івони Лобан «Пінзель. Львів. Бароко».

null

Перегляд документального фільму «Таїна Пінзеля – від Бучача до Лувру» не залишив байдужим жодного глядача. Експозиція мистецьких творів львівських та тернопільських скульпторів, художників, керамістів, які стали своєрідним продовженням бачення й популяризації творчості Пінзеля, вразила своєю розмаїтістю.

null

 

null

Родзинки у презентації проекту додав музичний супровід класичного гурту «Rockoko». Майстерність неперевершеного виконання, яскраве звучання, неординарність інструментальних обробок та якісної музики в жанрі Instrumental Rock наповнили зал атмосферою відчуття величі талановитого митця.

null

Про свої напрацювання щодо просування української культури організатори проекту поділилися у прямому ефірі на радіо «49 паралель» у Рубіжному і на радіо «Пульс» в Сєвєродонецьку.

null

«Мультидисциплінарний захід «Під зорею Пінзеля» викликав великий інтерес на Луганщині та масу позитивних відгуків, адже його важливим завданням є активізація мистецького середовища, популяризація творчості геніального скульптора, а також заохочення молодих та вже добре відомих художників, скульпторів, керамістів, літературних, театральних та музичних діячів до створення мистецьких творів, інтерпретацій, присвячених творчості Пінзеля як на теренах нашої держави, так і за її межами. Проект «Під зорею Пінзеля» відкриває по-новому Україну і ми всі єднаємось заради мирного неба і майбутніх поколінь. Наприклад, нам вдалося домовитися про зустрічні візити колективів Рубіжного та Сєвєродонецька до Львова та Тернополя», – зазначив Тарас Демкура.

null

Він також висловив подяку міському голові Сєвєродонецька Вадиму Казакову, міському голові Рубіжного Сергію Хортіву, голові Луганської ОДА Юрію Гарбузу, голові Львівської ОДА Олегу Синютці, начальнику департаменту культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирославі Туркало за підтримку цього заходу і розуміння його важливості.

null

Сьогодні більше дізнатися про проект «Під зорею Пінзеля» мають можливість жителі Черкас, де 10-11 травня відбувається презентація.

До Сум організатори завітають 15-16 травня.

Детальніше на http://demkura.com

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #луганськ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пінзель, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: