На Тернопільщині цвіте «Золотий дощ»

10.05.2018 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Настя Острозька

У Кременецькому ботанічному саду цвіте «золотий дощ», повідомили працівники саду на сайті в фейсбуці.

«І якщо пройтися крізь цей квітучий ароматний тунель, відразу розумієш, чому він отримав назву - золотий дощ»...
Бобівник - золотий дощ - це невелике дерево, або кущ родини бобових. В ландшафтному дизайні краще за все розміщувати так, щоб чудові суцвіття рослини були підкреслені контрастністю фону, наприклад, на тлі яскраво-блакитного неба, або на фоні зеленого листя інших дерев. У період цвітіння золотий дощ має неповторний вигляд - він буквально облитий суцвіттями золотих квітів. Деревина тверда, добре полірується, придатна для інкрустації, виготовлення сувенірів, музичних інструментів та дерев'яних скульптур. У давні часи її використовували для створення арбалетів, луків. Бобівник улюблена рослина в садах Англії. 
У невеликому саду достатньо мати одне дерево, яке приваблюватиме погляди. Вздовж алеї ці рослини можна сформувати у вигляді арок, які «всміхатимуться» сонячними промінчиками навіть у найпохмурішу погоду.» - зазначили у пості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі