У Тернополі майже 3000 депутатів встановлюватимуть «вишиваний» рекорд України

Опубліковано:
8 Травня, 2018

На Всеукраїнському фестивалі національної вишивки та костюму «Цвіт вишиванки», який пройде 12-13 травня у парку культури й відпочинку імені Т. Шевченка, майже 3 тисячі депутатів встановлюватимуть ще один рекорд України, а саме «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» в категорії «Масові заходи», повідомляє сайт Тернополяни.

Також гостей фестивалю чекають презентації вишитих рушників з обласного центру та 17-ти районів Тернопільщини, конкурс на кращий вишитий герб України, театралізоване дійство до Дня Матері, виступи та концерти.

Читайте також

Що депутати-мажоритарники Тернопільської області обіцяли медикам

— “Ювілейний фестиваль національної вишиванки – це, безперечно, подія загальноукраїнського масштабу. Під час заходу ми будемо ставити рекорд України по кількості депутатів, які прийдуть у вишиванках. До того ж, святкування буде проходити в новому форматі, а гостей чекає чимало цікавих конкурсів. Там будуть зібрані майстри з художніх промислів із усієї держави, які запрезентують свої вироби у нашому місті. У сьогоднішній непростий час такі заходи, як фестиваль  «Цвіт вишиванки» є націостверджуючі та демонструють цілому світові нашу культуру, показують важливі напрямки розвитку народних ремесел. Гості фестивалю також чимало дізнаються про вагому історію, яка стосується не тільки Тернопільщини, але й усієї України,” розповів заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик під час прес-конференції.

Також він наголосив, що залучення до заходу великої кількості депутатів якраз допоможе продемонструвати національно-політичну єдність українців, незважаючи на партійну приналежність певних осіб.

— “В рамках фестивалю ми започаткували всеукраїнський вишитий рушник-єднання «Цвіт вишиванки», де мають бути вишиті емблеми нашого фестивалю – 25 узорів – символів кожної області та 25 інших, які відносяться до територій, де компактно проживає українська діаспора. Зокрема, зараз на полотні вишиті узори Тернопільської, Київської області, Канади, Польщі та Німеччини. Також з Батьківщини Тараса Шевченка приїде майстриня-вишивальниця, якій буде передано естафету з вишивання рушника. Окрім цього гості заходу зможуть побачити виставку гербів міст Тернопільщини, які вишили вихованці Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 29. Люди також зможуть побачити виставку рушників від різних районів нашої області. Біля кожного з виробів гості матимуть змогу ознайомитися з інформацією, хто вишив цей рушник, звідки походить вишивальниця чи вишивальник, якими нитками були зроблені узори. Цікавим буде і шаховий турнір із майстром спорту та одним із засновників фестивалю «Цвіт вишиванки» Михайлом Ратушняком,” — повідомив Євген Філь, керівник фестивалю “Цвіт вишиванки”.

Керівник наголосив, що, під час побиття рекорду з найбільшої присутності депутатів у вишитому одязі, буде проводитися точна реєстрація осіб – починаючи від сільських і закінчуючи депутатами Верховної Ради України. Пан Євген підмітив, що після того, як кожен із депутатів засвідчить свою присутність підписом, посадовці також візьмуть участь у розгортанні синьо-жовтого та червоно-чорного стягів біля пам’ятника Степану Бандери в Тернополі. Євген Філь сподівається, що у рекорді візьме участь до трьох тисяч депутатів.

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вшиванка, #депутати, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль, #цвіт вишиванки
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: